ویدئو پروژکتور

کنتراست ویدئو پروژکتور

کنتراست ویدئو پروژکتور

ویدئو پروژکتورها دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که هر کدام در جای خود حائز اهمیت است. همچنین برخی از مشخصات ویدئو پروژکتورها تنها برای کاربردهای خاصی مهم هستند؛ برای مثال قابلیت نمایش تصاویر سه بعدی 3D بیشتر برای کاربرانی که از ویدئو پروژکتور برای مصارف خانگی استفاده می‌کنند، اهمیت دارد. به همین دلیل این ویژگی در ویدئو پروژکتورهای اداری یا آموزشی کمتر دیده می‌شود. اما همانطور که گفته شد برخی از ویژگی‌های دیگر؛ مانند طول عمر و ساعت کارکرد لامپ ویدئو پروژکتور و یا وجود پورت HDMI در بین درگاه‌های ارتباطی پروژکتور، اهمیت همگانی دارند و بهتر است هنگام خرید یک ویدئو پروژکتور نو یا استوک به وجود یا مقدار آن‌ها توجه ویژه‌ای شود. در این مقاله قصد داریم در رابطه با کنتراست که یکی از مهمترین ویژگی‌های ویدئو پروژکتور است و مقدار آن، در کنار روشنایی و رزولوشن، تاثیر بسیاری در کیفیت تصویر دیتا پروژکتور دارد بحث کنیم. بهتر است در همین ابتدای کار در رابطه با اهمیت کنتراست بگوییم که نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور امکان تمایز بین سایه‌های رنگی را ایجاد می‌کند. در واقع این ویژگی جزئیات، کیفیت و وضوح تصاویر نمایش داده شده روی پرده نمایش را تعیین و پیکربندی می‌کند. همچنین می‌توان گفت که کنتراست یک عامل اصلی برای افزایش کیفیت و وضوح بصری است. به خصوص در هنگام تماشای فیلم یا انجام بازی با استفاده از ویدئو پروژکتور به علت وجود طیف گسترده‌ای و پویایی از رنگ‌ها، وجود کنتراست بالاتر و بهینه‌تر یک امر ضروری است. اگرچه اهمیت کنتراست نسبت به روشنایی و رزولوشن ویدئو پروژکتور کمتر به نظر می‌رسد، اما عدم توجه به آن نیز کار اشتباهی خواهد بود. اولین نکته و ساده‌ترین نکته‌ای که در مورد کنتراست ویدئو پروژکتورها باید بدانید، این است که هر چه نسبت کنتراست یک ویدئو پروژکتور بیشتر باشد، تصاویر با جزئیات بالاتری نمایش داده می‌شوند و در نتیجه کیفیت تصویر بهتر خواهد بود. اما در انتخاب کنتراست مناسب باید عواملی مختلفی را در نظر بگیرید که به طور مفصل در ارتباط با آن‌ها بحث خواهیم کرد.

نسبت کنتراست (Contrast) چیست؟

برای اینکه یک تصویر به وضوح نمایش داده شود، باید یک محدوده و نسبت بهینه بین نقاط تاریک و روشن وجود داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از نامشخص بودن و عدم دید به دلیل روشنایی یا در برخی موارد دیگر تیرگی ناشی از تاریکی، نسبت کنتراست باید حفظ شود. به توجه به این توضیحات می‌توان گفت که نسبت کنتراست به معنی اختلاف بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین بخش‌های هر تصویر است. به عبارت دیگر نسبت کنتراست معیاری برای تشخیص تفاوت بین روشن‌ترین سفیدی و تیره ترین سیاهی است که در یک لحظه روی پرده نمایش مشاهده می‌شوند. همچنین کنتراست را با تعاریف دیگر نیز می‌توان شرح داد؛ برای مثال برخی نسبت کنتراست را تفاوت میزان نور بازتاب شده از سطح نقاط مشکی و سفید یک تصویر می‌دانند که از نظر تکنیکی فرقی با تعریف اولیه ندارد. کنتراست را با نماد n:1 نشان می دهند و اگر در مشخصات یک ویدئو پروژکتور نسبت کنتراست را 5.000:1 بیان کرده بودند، به این معنی است که روشن‌ترین سفیدی موجود در تصویر، 5.000 برابر روشن‌تر از تارک‌ترین سیاهی تصویر است. بنابراین با استفاده از ویدئو پروژکتوری که دارای کنتراست بالایی است، می‌توانید در یک تصویر ثابت متن‌ها، نمودارها، تصاویر و اعداد را بهتر مشاهده کنید.

نسبت کنتراست (Contrast) چیست؟

استاندارد کنتراست چیست؟ نسبت کنتراست را با چه واحدی اندازه می‌گیرند؟

اگرچه در اکثر موارد فروشندگان دیتا پروژکتور واحدی را برای نسبت کنتراست ذکر نمی‌کنند، اما در واقع میزان کنتراست یک ویدئو پروجکشن را می‌توان با استفاده از دو روش متفاوت اندازه گرفت. این دو روش عبارت‌اند از: کنتراست روشن/خاموش یا Full-On and Full-Off که به اختصار به آن FOFO نیز می‌گویند و انسی کنتراست (ANSI Contrast) که معیار جهانی برای اندازه گیری کنتراست است. در ادامه شیوه اندازه گیری نسبت کنتراست به هر دوی این روش‌ها را توضیح می‌دهیم:

کنتراست انسی یا ANSI Contrast: برای اندازه گیری نسبت کنتراست به این روش معمولاً از الگوی شطرنجی 16 مربع (هشت مربع سفید و هشت مربع سیاه) استفاده می‌شود. روش اندازه گیری کنتراست انسی به این صورت است که مقادیر روشنایی 8 مربع سفید را محاسبه و میانگین می‌گیرند و سپس همین کار را برای مربع‌های مشکی انجام می‌دهند و در نهایت این دو عدد را بر یکدیگر تقسیم می‌کنند.

کنتراست روشن/خاموش یا FOFO: در این روش نسبت روشنایی صفحه کاملاً سیاه (Full Off) به صفحه کاملاً سفید (Full On) را اندازه گیری می‌کنند. البته شایان دکر است که دستکاری FOFO آسان می‌باشد، زیرا تعداد زیادی تولید کننده ویدئو پروژکتور وجود دارد که طبق میل خود این اندازه گیری را انجام می‌دهند و معمولاً اعداد بالاتری را برای نسبت کنتراست اعلام می‌کنند. در نتیجه می‌توان گفت که روش FOFO به طور گمراه کننده‌ای عمدتاً توسط تولید کنندگان و با هدف جذب مشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته باید اشاره کرد که حتی نسبت کنتراستی که به روش انسی نیز اندازه گرفته شده هم چندان قابل اعتماد نخواهد بود و شاید تنها راه و مطمئن‌ترین راه برای تشخیص میزان کنتراست واقعی یک ویدئو پروزکتور، در نظر گرفتن مقدار پله یا Stop آن است. نکته خوبی که در رابطه با اندازه گیری کنتراست با استفاده از شمردن تعداد پله‌های آن وجود دارد این است که هر فردی به تنهایی و داشتن یک ماشین حساب می‌تواند آن را محاسبه کند و دیگر در دام اعداد و ارقام عجیب و غریبی که کمپانی‌ها بیان می‌کنند گیر نکند. همچنین در نظر گرفتن شرایط محیط و روشنایی ویدئو پروژکتور نیز می‌تواند به انتخاب یک میزان مناسب برای کنتراست کمک کند. در ادامه روش محاسبه تعداد پله‌های کنتراست را شرح خواهیم داد.

استاندارد کنتراست چیست

چگونه اطمینان حاصل کنیم یک ویدئو پروژکتور کنتراست خوبی دارد؟

همانطور که اشاره شد، نسبت کنتراست ویدئو پروژکتورها را با روش‌ها مختلفی اندازه گیری می‌کنند و برخی از کمپانی‌ها برای بالا نشان دادن کنتراست از اعداد بزرگی برای تحت تاثیر قرار دادن مشتریان بهره می‌برند. بنابراین در بسیاری از موارد نمی‌توان تشخیص داد که نسبت کنتراست ویدئو پروژکتور خوب است یا فقط یک عدد بزرگ برای تبلیغات بهتر است. به همین دلیل روشی به وجود آمد که با استفاده از آن می‌توان می‌توان اطمینان حاصل کرد که کنتراست ویدئو پروژکتور خوب است و دستگاه جزئیات را به نحو احسنت نمایش می‌دهد یا خیر. در این روش می‌بایست پله‌های کنتراست (Stops) را محاسبه کرد. برای این کار کافی است آن قدر عدد کنتراست به دو تقسیم کنید تا به مخرج یک برسید. به تعداد دفعاتی که عدد ذکر شده برای کنتراست قابل تقسییم به دو باشد، مقدار پله کنتراست می‌گویند. هرچه میزان پله کنتراست ویدئو پروژکتور بیشتر باشد، آن پروژکتور جزئیات را بهتر نمایش خواهد داد. برای بهتر فهمیدن مطلب چند مثال می‌زنیم: با استفاده از فرمول گفته شده اگر یک ویدئو پروژکتور دارای نسبت کنتراست 5.000:1 باشد، یعنی تقریباً 12 پله دارد و اگر پروژکتور دیگری دارای نسبت کنتراست 10.000:1 باشد، یعنی حدود 13 پله داشته و کنتراست بهتری دارد. بنابراین می‌توان فهمید که تفاوتی بین نسبت کنتراست 1.000:1 با نسبت کنتراست 5.000:1 وجود ندارد و اختلاف کنتراست 2.000:1با 1.000:1 فقطیک پله است! در نتیجه با این روش شرکت‌های تولید کننده دیتا ویدئو پروژکتور نمی‌توانند با اعداد بزرگ شما را گول بزنند. آگاهی از این روش برای استفاده از ویدئو پروژکتور در مصارفی مانند سینمای خانگی که کنتراست اهمیت بالایی دارد، بسیار حائز اهمیت است. البته این نکته را نیز بهتر است در نظر داشته باشید که با توجه به این که هر برند و تولید کننده با استانداردهای خود کنتراست ویدئو پروژکتور را اندازه گیری کرده و احتمال دارد که روش محاسبه تعداد پله‌های کنتراست نیز تنها برای ویدئو پروژکتورهای یک برند صحیح باشد.

محاسبه کنتراست به روش پله

کنتراست بومی یا اصلی (Native) و کنتراست پویا یا دینامیک (Dynamic)

کنتراست بومی یا استاتیک که به آن کنتراست واقعی ویدئو دیتا پروژکتور نیز گفته می‌شود، طبق تعریف روشن‌ترین نقطه در مقابل تاریک‌ترین نقطه‌ی یک تصویر در یک زمان خاص از یک منبع خاص را نشان می‌دهد. این نسبت کنتراست از نتایج آزمایش شده در هنگام ساخت دستگاه و ساخت پنل به دست می‌آید. در حالی که کنتراست دینامیکی نسبت روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقطه تصویر در زمان‌های مختلف و با توجه به تنظیمات مختلف صفحه نمایش اندازه گیری می‌شود. به عبارت دیگر Dynamic Contrast زمانی است که میزان روشنایی یک تصویر روشن را در تنظیمات حالت روشن (bright mode settings) و مدتی بعد، سیاهی تصویر تاریک را در تنظیمات حالت تاریک (dark mode settings) اندازه گیری می‌کنید. نکته مهم درباره کنتراست اصلی و کنتراست پویا این است که از نظر عملی، کنتراست پویا قابل دستیابی نیست و در صورتی که تولیدکنندگان ویدئو پروژکتور ادعا کنند محصولشان در صحنه‌های مختلف قادر به دستیابی به کنتراست پویا است، ادعای آن‌ها صرفاً یک هیاهوی تبلیغاتی خواهد بود زیرا بیننده قادر به تجربه دامنه کنتراست پویا در یک صحنه نیست.

کنتراست بومی و کنتراست دینامیک

ارتباط روشنایی و نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور

بدیهی است که روشنایی یا انسی لومن یک ویدئو پروژکتور نیز اهمیت بسیار بالای داشته و به هیچ وجه نباید از آن به سادگی گذشت. اما نمی‌توان روشنایی را مهمتر از کنتراست ویدئو پروژکتور دانست، زیرا هر کدام اهداف متفاوتی دارد؛ میزان روشنایی پروژکتور، توانایی ویدئو پروژکتور در غلبه بر نور محیط و نمایش تصویری واضح و شفاف است، در حالی که نسبت کنتراست ویدئو پروژکتور، نشان دهنده میزان توانایی پروژکتور در نمایش جزئیات تصویر می‌باشد. اما با این وجود می‌توان گفت که شدت روشنایی در یک ویدئو پروژکتور از اولویت بالاتری برخوردار است. اگرچه در برخی موارد که نیازی به روشنایی بالا نیست و کاربر قصد نمایش تصاویر در یک اتاق تاریک را دارد، بهتر است پروژکتوری را انتخاب نماید که نسبت کنتراست بالاتری داشته باشد. همچنین در نقطه مقابل اگر یک ویدئو پروژکتور با وجود این که کنتراست بالایی هم دارد، تصاویر تولیدی آن با کیفیت و جزئیات مطلوبی نمایش داده نمی‌شوند، بهتر است به سراغ دستگاهی بروید که انسی لومن بیشتری داشته باشد. اگرچه کارشناسان به طور کلی اعتقاد دارند که یک ویدئو پروژکتور روشن‌تر معمولاً از نسبت کنتراست خوبی برخوردار است. بنابراین بهتر است هنگام خرید ویدئو  پروژکتور توجه بیشتری به روشنایی آن داشته باشید تا نسبت کنتراست.

ارتباط روشنایی و نسبت کنتراست در پروژکتور

ارتباط رزولوشن و نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور

یکی دیگر از ویژگی‌های ویدئو پروژکتورها که مانند کنتراست در کیفیت تصویر پروژکتور تاثیرگذار است، رزولوشن ویدئو پروژکتور می‌باشد. می‌توان گفت که اگر کنتراست یک ویدئو پروژکتور بیشتر باشد، رزولوشن یا وضوح تصویر آن نیز بیشتر بیشتر به چشم خواهد آمد. در واقع با نسبت کنتراست بیشتر، لبه‌های پیکسل‌ها در نقاط مختلف واضح‌تر شده و تفاوت رنگ‌ها بهتر نمایان می‌شوند. بنابراین اگر در یک فاصله ثابت نشسته باشید و به تصاویر نمایش داده شده توسط ویدئو پروژکتوری با رزولوشن FULL HD و نسبت کنتراست بسیار بالا و همچنین پروژکتور دیگری با رزولوشن 4K اما کنتراست کمتر نگاه کنید، احتمالاً رزولوشن و کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور FULL HD بیشتر به نظر برسد. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند که برای خرید بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی، کنتراست را در اولویت بالاتری قرار دهید. زیرا در دیتا پروژکتورهای خانگی می‌توان نسبت کنتراست را مهم‌ترین مشخصه پروژکتور دانست. حتی برخی از کارشناسان معتقد هستند که اگر یک ویدئو پروژکتور به اندازه کافی کنتراست خوبی داشته باشد، قادر خواهد بود یک تصویر دو بعدی را برای مخاطب به شکل سه ‌بعدی نمایش دهد!

ارتباط رزولوشن و نسبت کنتراست در پروژکتور

تکنولوژی‌های مختلف تصویر (DLP، 3LCD، LED) و نسبت کنتراست ویدئو پروژکتورها

یکی دیگر از عواملی که در کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور موثر است، تکنولوژی پروژکتور می‌باشد. کمپانی‌های مختلف که سازنده ویدئو پروژکتور هستند، محصولات خود را با تکنولوژی‌های متفاوتی طراحی می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به برندهای اپسون که ویدئو پروژکتورهای خود را با فناوری 3LC تولید می‌کند یا برند بنکیو که معمولاً از تکنولوژی تصویر DLP استفاده می‌کند، اشاره کرد. البته LED را نمی‌توان یک فناوری نمایش دانست و زیرا یک فناوری روشنایی است. حال برای اینکه بتوانیم رابطه نسبت کنتراست با تکنولوژی تصویر ویدئو پروژکتور بررسی کنیم یک ویدئو پروژکتور با نسبت کنتراست 3.000:1 را در نظر گرفته‌ایم. آزمایش‌ها نشان می‌دهند که نسبت کنتراست ویدئو پروژکتور با تکنولوژی DLP بیشتر از ویدئو پروژکتور با فناوری 3LCD است. در نتیجه می‌توان گفت که ویدئو دیتا پروژکتورهای 3LCD در مقایسه با DLP کنتراست ضعیف‌تری را نشان می‌دهند اما به دلیل استفاده از سه صفحه رنگی روشنایی و کیفیت تصویر بهتری نسبت به DLP دارند. ویدئو پروژکتورهای ال ای دی نیز کنتراست بهبودیافته و بسیار پیشرفته‌ای را فراهم می‌کنند در حالی که روشنایی آن‌ها ضعیف‌تر است.

DLP,-3LCD,-LED-technologies-and-contrast-ratio-of-video-projectors

عوامل موثر در بالا رفتن کنتراست تصویر ویدئو پروژکتور و دیده شدن بهتر جزئیات

اگرچه گفته می‌شود که همواره ویدئو پروژکتوری با نسبت کنتراست بالاتر را انتخاب کنید، اما گاهی اوقات هم کنتراست بالاتر لزوماً به معنای کیفیت تصویر بهتر نیست زیرا عوامل دیگری نیز وجود دارند که نسبت کنتراست کلی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. همچنین در برخی موارد انتخاب ویدئو پروژکتوری با کنتراست بالاتر فقط به معنی پرداخت هزینه‌های بیشتر است. برخی از عواملی که بر میزان کنتراست و نمایش جزئیات تصویر تاثیر می‌گذارند عبارت‌اند از:

  1. نور محیط شامل نور طبیعی خورشید که از پنجره‌ها وارد می‌شود و نور چراغ‌ها: یکی از دلایلی که گفته می‌شود روشنایی ویدئو پروژکتور مهمتر از نسبت کنتراست آن است، به خاطر وجود نور محیط می‌باشد. در واقع اگر در اتاقی که از پروژکتور استفاده می‌کنید چراغها باید روشن باشند و یا پنجره‌ها را با پرده نمی‌پوشانید، بهتر است از ویدئو پروژکتوری با میزان روشنایی بیشتر استفاده کنید. اما برای مشاهده تصاویر با جزئیات بالاتر و وضوح بیشتر همواره بهتر است که نور محیط را کمتر کنید تا پروژکتور توانایی غلبه بر آن را داشته باشد. همچنین در صورتی که امکان نصب ویدئو پروژکتور و استفاده از آن در یک اتاق کاملاً تاریک را دارید، کنتراست بالاتر کیفیت تصویر فوق العاده‌ای را به شما ارائه خواهد کرد.
  1. رنگ دیوار، سقف و کف اتاق: برای اینکهویدئوپروژکتور شما تصاویر را با کنتراست بالاتر و جزئیات دقیق‌تر نمایش دهد، بهتر است که رنگ دیوارهای اتاق و حتی سقف و کف آن روشن نباشند تا با انعکاس نور خللی در کیفیت تصویر ایجاد نکند. بنابراین توصیه می‌شود دیوارهای اتاق را با رنگی تیره یا کاغذ دیواری مناسب بپوشانید تا تاثیر کمتری در کنتراست ویدئو پروژکتور داشته باشند.
  1. پرده نمایش: استفاده از پرده نمایش یکی از کارهایی که کارشناسان همواره به کاربران ویدئو پروژکتور توصیه می‌کنند. برخی از کاربران ترجیح می‌دهند برای کاهش هزینه‌های خود، تصاویر ویدئو پروژکتور را روی دیوار، تخته وایت برد، پارچه و … نمایش دهند، در حالی که این کار سبب افت شدید روشنایی، کنتراست و در نتیجه کیفیت تصویر خواهد شد و تمام هزینه‌هایی که برای داشتن یک ویدئو پروژکتور با کیفیت مناسب کرده‌اند را پوچ خواهد کرد. امروزه پرده نمایش‌های بسیار مدرن و پیشرفته‌ای برای نمایش تصاویر ویدئو پروژکتور با بهترین کیفیت موجود است که می‌توان برای نمونه به پرده نمایش‌های خاکستری دارای کنتراست بالا اشاره کرد. در نتیجه منطقی‌تر است که با استفاده از یک پرده نمایش مناسب، از تصاویری با جزئیات دقیق و زیبا لذت ببرید.

در نتیجه می‌توان فهمید که چرا همه سالن‌های سینما کاملاً تاریک هستند و حتی دیوارها و سقف آن‌ها هم تیره است. دلیل همه این موارد این است که نور محیط دشمن کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور می‌باشد و هرچه نور محیط و انعکاس آن کمتر باشد وضوح تصویر، جزئیات تصویر و در نهایت کیفیت تصویر بهتر خواهد بود.

Factors-influencing-the-contrast-of-the-video-projector-image-and-better-visibility-of-details

بهترین نسبت کنتراست برای یک ویدئو پروژکتور چیست؟

نسبت کنتراست مناسب برای ویدئو پروژکتورها با توجه به شرایط محیطی و روشنایی پروژکتور انتخاب می‌شود. هرچه نور یک محیط بیشتر باشد، نسبت کنتراست برخلاف روشنایی یا انسی لومن ویدئو پروژکتور، بهتر است کمتر باشد. همچنین در نقطه مقابل، اگر نور یک محیط قابل کنترل و کم باشد، بهتر است که نسبت کنتراست بالاتر باشد. در نتیجه می‌توان گفت که نسبت کنتراست از اهمیت ویژه‌ای مخصوصاً برای ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی FULL HD و 4K برخوردار است زیرا پروژکتوری که کنتراست بالایی داشته باشد تصویری را تولید می‌کند که غلظت رنگ سیاه آن بسیار بالا بوده و جزئیات سایه‌ها نیز به وضوح مشخص است. به همین دلیل برخی از ویدئو پروژکتورهای خانگی علاوه بر نسبت کنتراست بالا دارای قابلیت HDR نیز هستند، تا جزئیات را با دامنه دینامیکی بالاتری نمایش دهند. همچنین ویژگی که در اولویت اول برای یک ویدئو پروژکتور آموزشی و اداری یا یک پروژکتور سالن همایش قرار دارد، میزان روشنایی و نور خروجی لامپ ویدئو پروژکتور است. سپس می‌توان کنتراست را در اولویت بعدی برای انتخاب آن قرار داد. همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم هر شرکتی نسبت کنتراست ویدئو پروژکتور را بر اساس استانداردهای خود اندازه می‌گیرد، به همین دلیل نمی‌توان مانند روشنایی و رزولوشن برای هر ویدئو پروژکتور با توجه به کاربردش نسبت کنتراست مجزایی معین کرد. اما در صورتی که کنتراست چند ویدئو پروژکتور بر اساس استاندارد جهانی انسی اندازه گرفته شده باشند می‌توان نتایج زیر را در انتخاب خود در نظر داشت:

نسبت کنتراست مناسب برای ویدئو پروژکتورهای آموزشی: 4.000: 1 تا 30.000: 1

نسبت کنتراست مناسب برای ویدئو پروژکتور فضای باز: 10.000: 1 یا بالاتر

نسبت کنتراست مناسب برای ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی: 10.000: 1 تا 100.000: 1

نسبت کنتراست مناسب برای ویدئو پروژکتورهای گیمینگ و بازی: 5.000: 1 تا 100.000: 1

همچنین بهتر است بدانید که چند اقدام وجود دارد که می‌توانید قبل از خرید ویدئو پروژکتور مناسب خود انجام دهید تا از میزان کنتراست آن مطمئن شوید. یکی از این کارها این است که قبل از خرید، کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور را مشاهده کرده و با پروژکتورهایی دیگر مقایسه کنید. این امکان معمولاً هنگام خرید ویدئو پروژکتورهای نو وجود ندارد و فقط برخی از فروشگاه‌ها Live Demo پروژکتور را دارند. اما اگر قصد خرید ویدئو پروژکتور استوک یا دست دوم را دارید حتماً از فروشنده بخواهید که کیفیت تصویر آن را برای شما تست کند. گفتنی در صفحه مربوط به همه ویدئو پروژکتورهای موجود در وبسایت مهرآگین ویدئویی وجود دارد که دمو و کیفیت تصویر پروژکتور را نمایش می‌دهد. اما در صورتی که به هر دلیلی توانایی مشاهده کیفیت تصویر و مقایسه کنتراست ویدئو پروژکتورها با یکدیگر را نداشتید، سعی کنید از فروشنده استاندارد اندازه گیری نسبت کنتراست پروژکتورها را بپرسید و همچنین با مطالعه بررسی‌هایی که برای ویدئو پروژکتور در وبلاگ‌ها شده است از میزان رضایت دیگران آگاه شوید.

بهترین نسبت کنتراست برای یک ویدئو پروژکتور چیست؟

جمع بندی

همانطور که با مطالعه این مقاله متوجه شدید، فارغ از قابلیت‌ها و اعداد و ارقامی که برای کنتراست ویدئو پروژکتور اعلام می‌شود، نمایش جزئیات و کیفیت تصویر تحت تاثیر شرایط محیطی و روشنایی و همچنین رزولوشن پروژکتور است. اما می‌توان گفت به طور کلی، هرچه نسبت کنتراست دیتا پروژکتور بیشتر باشد، کیفیت تصویر پیش نمایش داده شده نیز بالاتر است. همچنین در صورتی که نسبت کنتراست بالا با یک درجه لومن خوب ترکیب شود، کیفیت تصویر بسیار بیشتر خواهد بود. نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت و بدیهی است این است که هرگز نباید با توجه به مشخصات کنتراست موجود در دفترچه راهنما ویدئو پروژکتور تصمیم گرفت. زیرا بیشتر کمپانی‌ها کنتراست را با روش FOFO اندازه می‌گیرند است که استاندارد ثابتی نیست. بنابراین بهترین کار مقایسه کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور با تست کردن آن و یا محاسبه تعداد پله‌های کنتراست ویدئو پروژکتور خواهد بود.

در ویدئوی زیر می‌توانید تفاوت کیفت تصویر ویدئو پروژکتورها را با نسبت کنتراست‌های متفاوت مشاهده کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *