موبایل, وب کم

آیا لنز های اولترا واید و ماکرو بهترین مارک لنز دوربین گوشی موبایل هستند؟

در سال های اخیر ، تقریباً همه شرکت های پیشرو در صنعت تکنولوژی و تولید و ساخت گوشی های هوشمند، به طور فعال دوربین های انواع مدل های گوشی های خود را بهبود بخشیده اند ، از جمله این اقدام ها میتوان به افزایش تعداد ماژول های دوربین گوشی های موبایل اشاره کرد. در نتیجه ، امروز بازار تلفن های هوشمند تعداد لنزهای مختلف را در ترکیب های متنوع ارائه می دهد. بسیاری از تلفن های مدرن دارای 3 یا حتی 4 دوربین هستند که هر کدام برای استفاده خاصی کاربرد دارند. به عنوان مثال ، در سال 2018 شرکت سامسونگ برایگوشی گلکسی A9 علاوه بر دوربین اصلی از سه مورد دیگر از جمله دوربین های Ultra Wide ، Telefoto (زوم اپتیکال) و عمق نیز استفاده کرد. در واقع امروزه گوشی های موبایل حتما چند مورد از لنز های واید، آلترا واید، تله فتو، عمق و یا ماکرو را دارند. در این بین لنز واید که معمولا به عنوان دوربین اصلی گوشی معرفی می شود و مورد استفاده قرار میگیرد، اما لنز هایی مانند آلترا واید و یا ماکرو جزو پر طرفدارترین لنز ها برای عکاسی با گوشی موبایل هستند. اما برای افرادی هم که گوشی هوشمند با دوربین چندگانه ندارند راه حل هایی وجود دارد. علاوه بر آن ها گاهی برخی از افراد به دوربین های چندگانه ُنیز راضی نمی شوند و با توجه به نیازشان برای گرفتن عکس هایی بهتر و با کیفیت تر اقدام به خرید انواع لنزهای جداگانه می کنند. این نوع لنز ها به صورت جداگانه بر روی دوربین گوشی متصل شده و قابلیت های خاصی را برای عکاسی فراهم می کنند. در این مقاله قصد داریم بهترین لنز های گوشی موبایل را بررسی کنیم و ببینیم که آیا لنز های آلترا واید و ماکرو بهترین مارک لنز دوربین گوشی موبایل هستند یا خیر. در ابتدا به معرفی انواع لنز هایی که در گوشی های هوشمند با دوربین های چندگانه وجود دارند می پردازیم و سپس لنز های اتصالی جداگانه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

دوربین اصلی با لنز واید (wide)

لنز واید (wide) در گوشی هایی که دارای دوربین چند گانه هستند، اصلی ترین لنز به حساب می آید. در واقع هنگامی که شما هیچ تنظیمات خاصی برای دوربین گوشی موبایل خود انجام نداده اید و هیچ حالت دوربین خاصی را برای عکس برداری تنظیم نکردید، اگر اقدام به عکاسی کنید گوشی شما با این لنز تصویر مورد نظرتان را ثبت خواهد کرد. گفتنی است این لنز دارای فاصله کانونی نسبتا زیادی است و بیشتر برای عکس برداری عادی از منظره ها مناسب است. لنز واید معمولا در تلفن همراه های هوشمند از بیشترین وضوح بر خوردار است.

wide lens of mobile

لنز اولترا واید (Ultrawide)، زاویه دیدتان را گسترش دهید

تقریبا می شود گفت که لنز اولترا واید در همه اسمارت فون ها که دارای دوربین چندگانه هستند، موجود می باشد. این لنز بسیار کاربردی و مفید است و عکاسی را برای شما لذت بخش تر می کند. این نوع لنز ها که به آن واید انگل (Wide Angle Lens)  نیز گفته می شود، بطور کلی از فاصله کانونی کمتری نسبت به لنز های واید برخوردارند به همین دلیل قابلیت ثبت عکس هایی با میدان دید عریض تر را دارند. به عنوان مثال اگر شما با لنز واید از یک منظره عکس بگیرید و یک میدان دید ۵ متری را ثبت کنید، در صورتی که با دوربین اولترا واید از همین منظره عکس بگیرید میدان دید حدود ۷ متر یا شاید بیشتری را ثبت خواهید کرد. معمولا شرکت ها وقتی به فکر دوربین های چندگانه برای اسمارت فون خود میفتند، یکی از لنزهایی که پایه ثابت دوربین چندگانه این گوشی های هوشمند هستند، لنز اولترا واید می باشد.

ultrawide lens of mobile

لنز عمق سنج (Depth Sensor)، لنزی برای عکاسی پرتره

لنز عمق یکی از بهترین و پرطرفدارترین لنز های گوشی موبایل برای کسانی است که بیشتر اوقات خود با تلفن همراه شان را به عکاسی می گذرانند. البته این عکی برداری با نام دیگرییعنی بوکه (Bokeh Mode) نیز یاد می شود. در این حالت عکس برداری، سنسور عمق به شیوه ای عمل می کند که سوژه از پس زمینه آن کاملا متمایز می شود و پشت زمینه آن به صورت محو عکس برداری خواهد شد. در واقع کار اصلی این لنز تشخیص محل هایی است که سوزه تمام می شود و پس زمینه شروع می شود، و از همان جا شروع به محو کردن تصویر می کند. معمولا رزولوشن این لنزها بین 2 تا 5 مگاپیکسل می باشد.

Depth Sensor lens of mobile

زوم و بزرگنمایی بهتر، لنزتله فتو (Telephoto)

موبایل های هوشمند معولا اگر بخواهیم از زوم استفاده کنیم باید از زوم دیجیتال استفاده کنیم، اما یک مشکلی که این نوع زوم دارد این است که هنگام بزرگ نمایی کیفیت تصویر افت زیادی می کند. اما با پیشرفت تکنولوژی نوع دیگری از زوم نیز پا به عرصه وجود گذاشته است که با استفاده از یک لنز امکان کاربری دارد. این نوع زوم را اپتیکال می گویند که مشکلات زوم دیچیتال را ندارد. لنز تله فتو همان لنزی است که قابلیت زوم اپتیکال را به گوشی های هوشمند اضافه می کند. در واقع بزرگنمایی در اپتیکال با استفاده از یک لنز کمکی به نام تله فتو اتفاق می افتد. این لنز از افت کیفیت در بزرگنمایی جلوگیری می کند.

Telephoto lens of mobile

لنز دوربین ماکرو (Macro Camera)، عکس برداری از فاصله نزدیک

معولا در گوشی هایی که بالای سه دوربین دارند یکی از لنز ها، لنز ماکرو می باشد. این لنز برای عکس برداری بزرگنمایی شده در فاصله 10 تا 23 میلی متر از جسم هایی ریزی مثل حشرات و گیاهان به کار می رود. لنز ماکرو این قابلیت را به شما می دهد که شما از فاصله چند سانتی متری از جسم مورد نظر خود عکس برداری کنید و به وضوح مورد نظر برسید. البته لنزماکرو مانند دوربین های حرفه ای عمل نمی کند و فقط در حدی است که شما بتوانید عکس ماکرو بگیرید. این لنز هم مانند دیگر لنزها در بالا بردن وضوح و کیفیت عکسبرداری عادی نقشی ندارد و فقط در حالت ماکرو عکسبرداری می کند.

Macro lens of mobile

لنزهای اتصالی برای گرفتن عکس هایی بهتر

هطور که گفته شد امروزه اکثر گوشی های موبایل از دوربین چند گانه برخوردارند، اما حتی گاهی از اوقات این لنز ها نیز توانایی ثبت عکس های با کیفیت و راضی کننده را ندارند و نمی توانند انتظارات استفاده کنندگان را برطرف کنند. بنابراین تولید کنندگان انواع دوربین و لنز ها اقدام به ساخت انواع لنز اتصالی برای گوشی های هوشمند کرده اند. این لنز ها در بالا بردن کیفیتعکس‌برداری و فیلم‌برداری بسیار مفید و موثر هستند و عده زیادی از آن ها برای عکس برداری با گوشی استفاده می کنند.این لنزها امکان گرفتن همه نوع عکس‌ از تله فوتو گرفته تا زاویه فوق العاده عریض و ماکرو را امکان می سازند و حتی فیلم‌برداری و عکس‌برداری با چرخش 360 درجه را نیز فراهم می‌کنند. علاوه بر لنز هایی که در بالا برای گوشی های هوشمند با دوربین چندگانه معرفی شد، که آن ها هم به صورت جداگانه یا اتصالی موجود می باشند، لنز های دیگری هم هستند که به عکاسی بهتر و حرفه ای تر کمک می کنند.

Connection lens of mobile

لنز CPL

این نوع لنز که به آن لنزپلاریزه نیز گفته می شود، مانند یک جفت عینک آفتابی برای دوربین گوشی، با مسدود کردن اشعه‌های نور در زاویه‌های خاص تشعشات مزاحم را حذف و عکس زیبا تری را برای شما به ارمغان می اورد. در واقع این نوع لنز بیشتر مورد استفاده عکاسان حرفه‌ای قرار می گیرد زیرا با استفاده از آن عکس‌هایی با رنگ‌های واقعی‌تر و روشن تر را ثبت می کنند. در واقع این فیلتر پلاریزه جهت به حداقل رساندن اشعه ماورای بنفش یا UV و شفاف شدن سوژه استفاده می‌شود. شما میتوانید با استفاده از این لنز حتی از کف دریاچه عکاسی کنید و هیچ بازتاب نوری هم نداشته باشید و یا می توانید از پشت ویترین مغازه‌ها عکس بگیرید بدون اینکه تصویر خودتان را در شیشه ببینید.

CPL lens of mobile

لنز های سوپر واید، فیش ای و سوپر فیش آی

این نوع لنز ها به عریض تر کردن کادر تصویر کمک کرده و برای گرفتن تصاویر به اصطلاح Landscape و سلفی‌های دسته جمعی بسیار کاربرد دارند. لنز واید که قبلا هم معرفی کردیم دارای زاویه دید 120 درجه می باشد اما لنز سوپر واید از زاویه دید 140 درجه بهره مند بوده که از این جهت تصویر خروجی لنز سوپر واید بسیار شبیه به دوربین‌های ورزشی مانند گوپرو است. همچنین لنز فیش‌آی زاویه دید 180 درجه را داراست و لنز سوپر فیش‌آی زاویه دید 235 درجه دارد و در هر دو لنز تصویر به صورت نیمکره درآمده و هاله مشکی رنگی در حاشیه به وجود می آید.

fisheye and super wide lens of mobile

جمع بندی

با توجه به نکات گفته شده در این مقاله، افرادی که قصد عکاسی حرفه ای با دوربین گوشی موبایل خود را دارند هم می توانند از گوشی های هوشمند با دوربین چندگانه استفاده کنند و یا از لنز های اتصالی که به صورت جداگانه تهیه می شوند و روی دوربین موبایل نصب می شوند بهره ببرند. هر چند انواع مختلف لنز ها -چه اتصالی و چه به صورت لنزهایی که در گوشی های با دوربین چندگانه وجود دارند- این قابلیت را ندارند که رزولوشن یا کیفیت عکس را بالا ببرند (برای مثال هیچ لنزی وجود ندارد که دوربین با رزولوشن 13 مگاپیکسل را به 32 مگاپیکسل افزایش دهد) اما توانایی ارتقا تکنیک‌های عکاسی را برای گوشی شما دارند و به دوربین گوشی شما قابلیت‌های جدیدی اضافه می‌کنند.

lens of mobile

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *