موبایل

مگاپیکسل دوربین گوشی

مگاپیکسل Megapixel دوربین گوشی چیست

مگاپیکسل Megapixel دوربین گوشی چیست؟

سنسور دوربین یک صفحه مستطیلی است که از میلیون ها پیکسل مربعی کوچک تشکیل شده. پیکسل ها وظیفه جمع آوری اطلاعات نور را بر عهده دارند. هر پیکسل فقط یک بخش کوچک از تصویر، یعنی فقط یک رنگ را ثبت می کند. نهایتاً ترکیب میلیون ها پیکسل، تصویری که می بینیم را تشکیل می دهد. مگاپیکسل به معنای یک میلیون پیکسل است. اگر شما عرض و ارتفاع هر پیکسل تصویری که توسط دوربین شما ایجاد می شود را بدانید، با ضرب در همدیگر، پیکسل دوربین بدست می آید. به عنوان مثال دوربین ای که حسگر 12 مگاپیکسلی دارد، عکس هایی با رزولوشن 1125×2436 پیکسل ثبت می کند. با ضرب این دو عدد به رقم 2,740,500 یا همان 2.7 مگاپیکسل می رسیم. در تصاویر صفحات نمایش ملاک کیفیت تصویر PPI یا Pixel Per Inch است، طبیعتا هر چقدر تعداد پیکسل های یک عکس بیشتر باشد تصویر برای کاربری که آن را مشاهده می کند وضوح بیشتری خواهد داشت و تصاویر حتی با زومشدن نیز کمتر شطرنجی می شوند.

چه تعداد مگاپیکسل برای کار من لازم است؟

این روزها رقابت بر سر مگاپیکسل است؛ اما آیا افزایش در مقدار آن تاثیر قابل‌توجهی در کیفیت تصاویر ایجاد خواهد کرد یا فقط بازی اعداد و ارقام شرکت‌های سازنده است؟ لنزهای 48 یا ۶۴ و یا حتی ۱۰۰ یا 256 مگاپیکسلی نیز در به روند متداول طراحی در سال ۲۰۲۰ تبدیل میشوند. اگر شما می خواهید تصاویر خود را در مانیتور یا وبلاگ یا وب سایت یا بصورت اینترنتی ارائه کنید از یک تا سه مگاپیکسل بهترین و مناسبترین کیفیت به شمار می رود. اگر بخواهید روی کاغذ 6×4 پرینت بگیرید تصاویر دو مگاپیکسلی هم جوابگوی کار شماست .اگر می خواهید روی کاغذ 10×8 پرینت بگیرید تصاویر با کیفیت پنج مگاپیکسل و در نهایت اگر می خواهید تصاویری به اندازه 14×11 اینچی چاپ کنید بهترین حالت استفاده از هفت یا بیشتر از آن پیشنهاد می شود.رزولوشن بالاتر از 8 مگاپیکسل فقط به درد کراپ کردن و بزرگنمایی می خورد. اگر دوربین‌های ۱۲ مگاپیکسلی تصاویر خوبی را ثبت می‌کنند به این معنی نیست که نیازی به رزولوشن بالاتر از این مقدار نیست. یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی می‌تواند بدون هیچگونه جابجایی دیجیتالی معادل بزرگنمایی نوری ۲ برابر را فقط با برش یا کراپ ارائه دهد.

چه تعداد مگاپیکسل برای کار من لازم است

افزایش مگاپیکسل تا چه اندازه بر کیفیت گوشی‌های موبایل تاثیر خواهد داشت؟

عده کثیری از مردم تصور می‌کنند که مگاپیکسل بیشتر به معنای تصاویر بهتر خواهد بود در صورتی که این گونه نیست. در حقیقت مگاپیکسل معیار سنجش دوربین و یا کیفیت عکس‌ها نیست. یک دوربین با 256 مگاپیکسل هم می‌تواند عکس‌های متوسطی ثبت کند. با این حال هر چه میزان مگاپیکسل بیشتر باشد دوربین در ثبت جزئیات موفق‌تر عمل خواهد کرد. قرار گرفتن پیکسل‌های بیشتر در یک سنسور دوربین به معنای کوچکتر شدن پیکسل‌هاست. این امر به دلیل محدودیت اندازه بدنه و ضخامت گوشی‌های هوشمند و سنسور دوربین داخل آن است. این ممکن است بر کیفیت عکس‌ها تاثیر داشته باشد؛ اما هر سه ویژگی اندازه حسگر، اندازه پیکسل و رزولوشن با یکدیگر ارتباط دارند و هنر سازندگان موبایل این است که بتوانند ترکیب ایده آلی از این سه را در محصولشان به کار بگیرند. در نتیجه بیشتر سازندگان روی بخش نرم افزاری تلاش کرده اند تا بتوانند از همین حسگر معمول، بهترین نتیجه را بگیرند. در واقع اهمیت الگوریتم های پردازش تصویر برای تولید عکس اهمیت کمتری نسبت به ویژگی های سخت افزاری ندارد. ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زیادی در کیفیت عکس‌های گرفته شده تاثیر‌گذار خواهد بود. برای مثال: اندازه دیافراگم، نوع لنز بکار رفته، اندازه پیکسل‌های استفاده شده، فاصله کانونی که همواره یکی از محدودیت‌های عکاسی با موبایل به حساب می‌آید. علاوه بر ویژگی‌های نرم‌افزاری و الگوریتم‌های هوش مصنوعی، پردازنده موبایل نیز بر کیفیت عکس تأثیر خواهند داشت.

camera-megapixels-mobile-cell-phones

چرا رزولوشن اهمیتی ندارد؟

واقعیت این است که تمام دوربین های موبایل، رزولوشن کافی و حتی بیش از اندازه دارند. شما تصاویر و ویدیوهای ضبط شده را روی مانیتورهای فول اچ دی یا نهایتاً تلویزیون های 4Kتماشا می کنید، که به ترتیب رزولوشن 2.1 و 8.3 مگاپیکسل دارند، یعنی به مراتب کمتر از رزولوشن دورقمی دوربین موبایل. بنابراین در حالت عادی نمی توان تفاوت رزولوشن یک عکس 12 مگاپیکسلی و یک عکس 40 مگاپیکسلی را تشخیص داد.

رزولوشن یا پیکسل دوربین گوشی موبایل resolution-or-megapixels-camera-mobile-smart-cell-phones

نتیجه گیری

بزرگنمایی در دوربین گوشی‌های هوشمند یک ویژگی واقعا مفید بوده و دوربین‌هایی با مگاپیکسل بالاتر این امکان را بدون ایجاد تغییرات سخت‌افزاری چشمگیر فراهم می‌کنند. مگاپیکسل‌های بیشتر به قدرت پردازشی بیشتری نیاز دارد. به عبارت دیگر، در بخش میان‌رده، پیکسل‌های بیشتر به معنای قدرت پردازش کمتر در هر پیکسل است، بنابراین الگوریتم‌های پردازش موجود در حسگرهای بزرگتر کارایی کمتری دارند. همیشه مگاپیکسل‌ بیشتر به معنی عکس بهتر نیست. گول رقم‌های نجومی مگاپیکسل را نباید خورد. این نکته را مد‍‌نظر داشته باشید که نرم‌افزار نیز بخش مهمی از عکاسی با گوشی به حساب می‌آید. دلیل اصلی تاثیر کم مگاپیکسل در عکاسی با گوشی، محدودیت‌هایی است که شرکت‌های سازنده موبایل با آن روبه رو بوده و هنوز نتوانسته‌اند که این محدودیت‌ها را به طور کامل مرتفع سازند. رزولوشن به تنهایی عدد نامفهومی است و فقط در کنار دیگر مشخصات سخت افزاری دوربین معنا پیدا می کند. بنابراین اولین و مهم ترین عدد در مشخصات دوربین موبایل، اندازه پیکسل است که طبق قانون «هرچه بزرگ تر، بهتر» جواب می دهد. باید توجه ویژه ای به گشودگی دیافراگم داشته باشیم چون هرچه اپرچر بازتر باشد، نور دریافتی حسگر و کیفیت عکس خروجی (به ویژه در نور کم) بهتر خواهد بود. قابلیت تغییر اپرچر امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. نهایتاً باید مواردی نظیر قابلیت بزرگنمایی اپتیکال، توانایی ذخیره عکس با فرمت خام (RAW) و تنظیمات دستی کامل را در نظر گرفت.

از کجا بفهمیم دوربین گوشی چند مگاپیکسل است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *