امروزه با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و ظهور ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی، بسیاری از افراد ترجیح میدهند که به جای خرید تلویزیون، یک ویدئو پروژکتور خانگیِ با کیفیت تهیه کنند. ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی مزایای فراوانی نسبت به تلویزیونهای معمولی دارند؛ به عنوان مثال، کاربران میتوانند با استفاده از یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی سایز تصاویر و ویدئوهای خود را تنظیم کنند و ابعادی به مراتب بزرگتر از یک تلویزیون داشته باشند. همچنین از دیگر مزیتهای پروژکتورهای خانگی نسبت به تلویزیون میتوان به عدم آسیب رسیدن به چشم اشاره کرد. در واقع به دلیل اینکه نور ویدئو پروژکتور به صورت مستقیم به چشم بینندگان برخورد نمیکند، نسبت به تلویزیون ضرر کمتری برای چشم آنها دارد. در نتیجه پروژکتورهای خانگی برای افرادی که دارای نوزاد و کودک هستند یا خودشان چشمان حساسی دارند، بسیار مناسب است. ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی یک تجربه باور نکردنی را برای افرادی که طرفدار تماشای فیلم در سینما هستند و فرصت سینما رفتن ندارند و یا افرادی که علاقه دارند با جمعی از دوستان به تماشای برنامههای ورزشی بنشینند، فراهم میآورد. همچنین با استفاده از این پروژکتورها کاربران میتوانند با یکدیگر بازیهای هیجان انگیز رایانهای یا کنسولهای مختلف بازی مثل XBOX یا PS5 را انجام دهند و در تصاویر بزرگ و حیرت انگیز غرق شوند. بنابراین روز به روز افراد بیشتری به سمت خرید ویدئو پروزکتورهای سینمای خانگی میروند. البته انواع متفاوتی از ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی وجود دارد که بسته به مشخصاتشان، میتوانند حتی در سالنهای سینما نیز استفاده شوند. قیمت ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی نیز به کیفیت تصویر و سایر ویژگیهای آنها وابسته است که در ادامه به تفضیل به آنها خواهیم پرداخت. در این مقاله انواع ویدئو پروژکتور سینمای خانگی و مشخصات بهترین پروژکتورهای خانگی را معرفی میکنیم تا اگر قصد خرید یک دیتا پروژکتور سینمای خانگی ارزان قیمت و با کیفیت را داشته باشید، بتوانید به کمک این مقاله بهترین و ایده آلترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
آشنایی با ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
ویدئو پروژکتور سینمای خانگی توانایی نمایش تصاویر با کیفیت و با ابعاد بزرگی را دارد. این دستگاهها با توجه به پورتهای ورودی و خروجیشان، با اتصال به منابع دیگری مانند لپ تاپ، گوشی موبایل و … تصاویر و ویدئوها را به نمایش میگذارند. در گذشته ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی کاربردهای زیادی که امروزه دارند را نداشتند. در واقع تا چند سال قبل اکثر پروژکتورهای خانگی تنها میتوانستند طیف محدودی از محتواها و فرمتهای تصویری را نشان دهند؛ اما با پیشرفت شگفت انگیز فناوری، امروزه همه ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی انواع محتواهای چند رسانهای مانند اسناد، عکس، فیلم، بازی و یا حتی فایلهای صوتی را پشتیبانی میکنند. اولین ویژگی که میتوان با آن یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی را شناخت، رزولوشن است. اگرچه همچنان برخی از کمپانیها دیتا پروژکتورهایی با رزولوشن 720p یا کمتر را به عنوان پروژکتور سینمای خانگی عرضه میکنند؛ اما حقیقت این است که یک پروژکتور سینمای خانگی دارای رزولوشن HD یا بالاتر است. گفتنی است که اکثر برندهای معتبری که در زمینه تولید و طراحی پروژکتور فعالیت دارند، سعی میکنند تا ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی خود را با ظاهری زیبا و چشم نواز طراحی کنند تا با دکوراسیون هر اتاق و محیطی که قرار است استفاده شود، هماهنگ باشد. همانطور که هر خانهای با خانهی دیگر متفاوت است، ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی نیز با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند. در واقع وقتی درباره ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی صحبت میکنیم، طفی وسیعی از پروژکتورها را شامل میشود. این پروژکتورها در کاربردهای مختلف، ابعاد، قیمت و ویژگیهای متفاوتی ساخته میشوند که از مدلهای خانگی و کوچک قابل حمل گرفته تا مدلهای بزرگ مخصوص تئاتر یا سینما، همه و همه در دسته پروژکتورهای سینمای خانگی قرار میگیرند. به طور خلاصه میتوان گفت که از هر پروژکتوری میتوان برای نمایش و پخش تصاویر، ویدئوها، فایلها متنی، بازیها و یا فایلهای صوتی استفاده کرد؛ در نتیجه ابتدا بهتر است که هدف و مقصود خود از خرید یک ویدئو پروژکتور خانگی را مشخص کنید و تعیین کنید که با پروژکتور خود بیشتر چه نوع محتواهایی را پخش خواهید کرد. هرچند که دیتا ویدئو پروژکتورهای امروزی قابلیت پخش و نمایش همه نوع محتوا را دارند، اما از آنجایی که این مقاله مختص ویدئو پروژکتورهای سینمای است، سعی کردهایم تا پروژکتورهایی که برای پخش ویدئو و یا بازی و سرگرمی بهترین هستند را معرفی میکنیم. بنابراین پیشنهاد میشود قبل از خرید، با مشخصات ویدئو پروژکتورها آشنا شوید تا بتوانید با آگاهی کامل، بهترین پروژکتور خانگی را انتخاب کنید.
مشخصات بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
در طول سالهای اخیر پروژکتورهای زیادی در حوزه مصارف خانگی عرضه شدهاند که بسیاری از آنها استانداردهای لازم و کیفیت مطلوب یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی را نداشتهاند؛ به همین دلیل برای این که بتوانید یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی ایدهآل انتخاب کنید، ابتدا بهتر است که با مشخصات و ویژگیهایی که باید هنگام خرید یک دیتا پروژکتور خانگی به آنها دقت کنید، آشنا شوید. البته با کمی تفکر خودتان نیز میتوانید تشخیص دهید که برای داشتن یک سینمای خانگی جذاب به چه مشخصاتی نیاز خواهید داشت؛ برای مثال مطمئناً کیفیت تصویر بالا میبایست اولین اولویت هر خریدار باشد که با توجه به نوع تکنولوژی تصویر، رزولوشن، کنتراست و میزان روشنایی تعیین میشود. همچنین برخی از افراد نیز به دنبال ویژگیها و آپشنهای خاصی در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی هستند که از جمله آنها میتوان به قابلیت HDR و توانایی پروژکتور در نمایش فیلمها و تصاویر سه بعدی اشاره کرد. برخی از افراد ویدئو پروژکتورهای قابل حملی که دارای رزولوشن 720P به بالا هستند را هم جزو ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی میدانند، اما با توجه به این که این پروژکتورها دارای روشنایی کمتر از 2000 انسی لومن هستند، نمیتوانند در این دسته جای گیرند. البته داشتن وزن کم و ابعاد جمع و جور یک ویژگی بسیار عالی برای هر پروژکتوری است و اگر یک ویدئو پروژکتور علاوه بر مشخصاتی مانند رزولوشن و روشنایی، دارای ابعاد کوچک و وزن کمی نیز باشد، مطمئناً انتخاب خوبی به نظر خواهد رسید. در هر صورت پیشنهاد میشود ادامه مقاله را نیز با دقت مطالعه کنید تا با ویژگیهایی که باید در بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی وجود داشته باشند، بیشتر آشنا شوید.
بهترین برندهای ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، امروزه افراد بسیاری به سمت پروژکتورهای خانگی جذب شدهاند و خرید یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی ارزان قیمت را به یک تلویزیون معمولی، ترجیح میدهند؛ به همین سبب بدیهی است که کمپانیهایی بسیاری نیز برای سود بیشتر وارد عرصه تولید و طراحی ویدئو پروژکتور سینمای خانگی شوند. اما در این بین بسیاری از کمپانیها و برندها به دلیل نداشتن توانایی یا کاهش قیمتهای تمام شده، پروژکتورهای خوبی را عرضه نمیکنند. بنابراین میتوان گفت تنها تعداد محدودی از برندها هستند که در حوزه پروژکتورهای خانگی حرفی برای گفتن دارند و بهتر است که برای خرید نیز به همین شرکتها و برندهای معتبر اطمینان کرد. برخی از برندهای معتبر و قابل اعتماد برای خرید ویدئو پروژکتور سینمای خانگی عبارتاند از: اپسون، پاناسونیک، بنکیو، اپتما، ویوسونیک، سونی، شیائومی، ال جی و ایسر. همچنین گفتنی است که برخی از برندها توانستهاند یک یا دو مدل ویدئو پروژکتور بسیار با کیفیت و ارزان قیمتی را برای مصارف خانگی عرضه کنند؛ به عنوان مثال برند Vava که ویدئو پروژکتور سینمای خانگی 4K laser projector آن یکی از محبوبترین پروژکتورهای فاصله نزدیک خانگی به شمار میرود. در نتیجه میتوان گفت که برند تاثیر بسزایی در کیفیت و قیمت ویدئو پروژکتور سینمای خانگی دارد و میتوان از بین برندهای معتبر و مشهور ذکر شده یک دستگاه بسیار باکیفیت برگزید، اما با نگاه دقیق به همه مشخصات یک ویدئو پروژکتور و البته اطمینان از معتبر بودن گارانتی آن، ممکن است که پروژکتورهای مرغوبی از سایر برندها نیز به چشم بخورد.
تکنولوژی تصویر
ویدئو پروژکتورها بدون در نظر گرفتن کاربردشان دارای تکنولوژیهای تصویر متفاوتی هستند. در واقع یک فناوری در هر ویدئو پروژکتور وجود داشته که وظیفه تولید رنگ و تصاویر را بر عهده دارد. انواع مختلفی از تکنولوژی تصویر موجود میباشد که پرکاربردترین آنها در ویدئو پروژکتورها را میتوان تکنولوژیهای LCoS ,DLP, LED, Laser, SXRD و LCD یا 3LCD دانست. هر کدام از این تکنولوژیها مزایا و معایب خود را دارند و نمیتوان به طور قطع یکی از آنها به عنوان برترین تکنولوژی برگزید. در نتیجه ما در این مقاله فقط به معرفی تعدادی از این تکنولوژیها خواهیم پرداخت و بهتر است که خودتان بسته به قیمت، کاربرد و سایر مشخصات ویدئو پروژکتور اقدام به انتخاب یکی از این فناوریهای تصویر کنید. البته گفتنی است که تکنولوژی تصویر میتواند در اولویتهای اول خرید پروژکتور نباشد و ممکن است ابتدا یکی از تکنولوژیهای تصویر را برگزینید اما بعد از نگاه دقیقتر به همه مشخصات یک ویدئو پروژکتور، در نهایت یک پروژکتور با فناوری تصویر متفاوت از اولی انتخاب کنید.
تکنولوژی تصویر LCD و 3LCD: از جمله محبوبترین تکنولوژیهای تصویر میتوان به این تکنولوژی اشاره کرد که موجب کاهش قیمت ویدئو پروژکتور و همچنین کیفیت تصویر و روشنایی بالای آن میشود. ویدئو پروژکتورهای LCD یا نمایشگر کریستال مایع (Liquid Crystal Display) برای سینمای خانگی ایده ال بوده و یا در سمینارها، جلسات و سخنرانیها بسیار مناسباند و کمپانی اپسون نیز اکثر پروژکتورهای خود را با این فناوری طراحی میکند. در تکنولوژی تصویر 3LCD از سه چیپ به جای یک چیپ استفاده میشود و روشنایی نیز سه برابر خواهد بود. البته امروزه بیشتر پروژکتورهایی که تکنولوژی تصویر آنها LCD بیان میشود، در واقع از سه چیپ استفاده میکنند و اگر بخواهیم درستتر بگوییم دارای تکنولوژی 3LCD هستند، اما به اختصار LCD معرفی میشوند. این تکنولوژی تصاویر را با روشنایی و نور بالا و رنگهای بسیار غنی و با غلظت بالا نمایش میدهد که همین ویژگی سبب شده این فناوری یکی از بهترینها برای مصارف خانگی و تماشای فیلم و بازی باشد؛ اما معمولاً ویدئو پروژکتورهای 3LCD دارای منبع نوری با طول عمر کمتر نسبت به سایر تکنولوژیها هستند.
تکنولوژی SXRD: یکی دیگر از تکنولوژیهایی که برای ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی بسیار ایدهآل است، فناوری SXRD میباشد. این تکنولوژی به صورت اختصاصی در اختیار کمپانی سونی میباشد و بیشتر برای پروژکتورهای Ultra-HD 4K به کار میرود. از ویژگیهای بارز این تکنولوژی میتوان به نمایش تصاویر با رنگها سرزنده و جذاب و کنتراست بالا اشاره کرد. البته ویدئو پروژکتورهای SXRD معمولاً گران قیمت هستند.
تکنولوژی DLP: این تکنولوژی دارای منبع نوری با طول عمر بیشتری نسبت به پروژکتورهای 3LCD است اما به طور کلی میتوان گفت کیفیت تصویر و روشنایی پروژکتورهای LDP به اندازه پروژکتورهای 3LCD نمیباشد. ویدئو پروژکتورهای DLP اگر رزولوشن و روشنایی آنها در حد ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی نباشد، برای مصارف تجاری و آموزشی استفاده میشوند.
تکنولوژی LCoS: این تکنولوژی را میتوان تلفیقی از تکنولوژیهای 3LCD و DLP دانست. بنابراین میتوان انتظار داشت که دیتا پروژکتورهای LCoS کیفیت تصویر و وضوح بالاتری نسبت به پروژکتورهای DLP یا 3LCD داشته باشند. همچنین گفته میشود کنتراست پروژکتورهای LCoS از تلویزیونهای پلاسما نیز بیشتر است و اثر رنگین کمانی هم در این پروژکتورها دیده نمیشود. اما یکی از عواملی که ممکن است از خرید یک ویدئو پروژکتور LCoS صرف نظر کنید، قیمت بسیار بالای این پروژکتورهاست.
سایر تکنولوژیهامانند LED و Laser نیز که بیشتر به عنوان منبع نور شناخته میشوند، در پروژکتورها دیده میشوند اما تعداد کمی از ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی دارای این تکنولوژیها ( به خصوص LED) هستند. البته بسیاری از ویدئو پروژکتورها دارای فناوری تصویر و منبع نور متفاوتی هستند؛ برای مثال برخی از پروژکتورها در حالی که تکنولوژی تصویرشان DLP است، منبع نور آنها از نوع LED میباشد. در ادامه و در بخش منبع نور بیشتر درباره تکنولوژیهای Laser و LED بحث خواهیم کرد.
رزولوشن ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، رزولوشن یکی از مهمترین ارکان ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی است. هر چه رزولوشن یا وضوح تصویر یک ویدئو پروژکتور بالاتر باشد، کیفیت تصویر آن بهتر خواهد بود و در نتیجه برای نمایش فیلمهای با کیفیت و یا بازیهای جدید، مناسبتر است. معمولاً ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی دارای رزولوشن HD یا بالاتر هستد و حتی برخی از مدلهای پیشرفته و مدرن از وضوح تصویر 4K برخوردارند. البته این نکته را نیز باید متذکر شویم که ویدئو پروژکتورها قادر به دریافت سیگنالهای بیشتر یا کمتر از رزولوشن اصلی خود نیز هستند، اما برای نمایش آنها سیگنالهای مزبور را تبدیل یا فشرده میکنند. بنابراین بهتر است پروژکتوری را انتخاب کنید که هنگام نمایش محتوای شما نیازی به فشرده سازی یا تبدیل پیکسلها نداشته باشد. میتوان ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی 4K را بهترین انتخاب برای لذت بردن از یک فیلم سینمایی یا یک بازی ویدئویی دانست، اما معمولاً این پروژکتورها دارای قیمت بالایی هستند و سطح تفکیک پذیری 4K نیز صرفاً برای دیدن فیلم های با فرمت 4K ایده آل می باشد. به همین دلیل برخی از کاربران ترجیح میدهند که به سمت ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی FULL HD بروند تا هزینه کمتری را پرداخت کنند. رزولوشن WUXGA نیز که شامل 1200*1920 پیکسل میباشد، برای مصارف خانگی و اماکن بزرگ مناسب است. در نتیجه شما میتوانید با توجه به محتوای خود و فرمت و کیفیت فیلمها، سریالها، تصاویر و … که قصد دارید با ویدئو پروژکتور پخش نمایید، دستگاهی با یکی از رزولوشنهای 2K, WUXGA, Full HD, HD یا 4K را انتخاب کنید.
روشنایی ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
روشنایی که با انسی لومنز (ANSI lumens) اندازگیری میشود، یکی دیگر از مشخصات مهم هر ویدئو پروژکتوری است. در واقع روشنایی یک ویدئو پروژکتور بیان میکند که میزان نور محیط هنگام استفاده از آن چقد باید باشد. از آنجایی که در محیط خانه میتوان با خاموش کردن چراغها یا کشیدن پردهها، نور محیط را کنترل کرد، اغلب دیتا پروژکتورهای سینمای خانگی دارای روشنایی در حدود 2000 تا 3000 انسی لومن هستند. همچنین اکثر افراد نیز در شبها و به دور از نور خورشید اقدام به تماشای فیلم یا سریال میکنند، بنابراین نیازی به روشنایی بسیار زیاد در پروژکتورهای خانگی نیست. البته این محدوده روشنایی نیز برای تماشای تصاویر در یک اتاق با نور ملایم هم کافی است و شاید حتی نیازی به خاموش کردن همه چراغها نباشد، اما بدیهی است که هرچه نور محیط کمتر باشد، تصاویر و ویدئوها با کیفیت بالاتری نمایش داده خواهند شد.
کنتراست ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
اگرچه کنتراست برای سایر ویدئو پروژکتورها، در اولویتهای بالا قرار نمیگیرد اما اهمیت بالایی در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی و FULL HD یا بالاتر دارد و از تاثیر آن در کیفیت تصویر این پروژکتورها نمیتوان چشم پوشی کرد. نسبت کنتراست در یک ویدئو پروژکتور، به معنی روشنترین سفیدی و تیرهترین سیاهی موجود در تصویر است. این ویژگی واحد ندارد و با نسبت n:1 آن را نشان میدهند؛ به عنوان مثال نسبت کنتراست یک ویدئو پروژکتور را با عددی مانند 10.000:1 نمایش میدهند. هرچه نسبت کنتراست یک ویدئو پروژکتور بیشتر باشد، تصاویر با جزئیات بیشتری نمایش داده میشوند. در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی، وجود تفاوت زیاد بین نقاط سفید و سیاه در ارائه یک تصویر عالی و بینقص اهمیت زیادی دارد و در صورت عدم وجود آن هیچ تفاوتی بین دیدن یک محتوای غنی سینمایی و یک محتوای معمولی نخواهد بود. در نتیجه این پروژکتورها میبایست کنتراست بالایی داشته باشند تا بتوانند تصاویر را با کیفیت بیشتر و جزئیات دقیقتر نمایش دهند.
قابلیت HDR
قابلیت HDR یا دامنه دینامیکی بالا (High dynamic range) بیشتر یک آپشن در ویدئو پروژکتورها به شمار میرود تا اینکه بخواهد یک ویژگی اصلی باشد. این قابلیت برای نمایش دقیقتر جزئیات تصاویر و بهبود کیفیت آنهاست؛ به همین دلیل معمولاً در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی دیده میشود و پروژکتورهای دیگر با کاربردهای متفاوت این قابلیت را ندارند. در نتیجه هنگام خرید ویدئو پروژکتور سینمای خانگی، بهتر است به وجود یا عدم وجود قابلیت HDR در آن نیز نیم نگاهی داشته باشید تا تصاویر و فیلمها را با کیفیتتر مشاهده کنید.
نسبت ابعاد تصویر ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
نسبت ابعاد تصویر ویدئو پروژکتورها وابسته به کاربرد آنها و محتوایی است که قرار است نمایش دهند. بنابراین با توجه به اینکه ویدئو پروژکتورهای خانگی منحصراً برای نمایش فیلمهای سینمایی و یا بازی، طراحی میشوند، باید نسبت ابعاد تصویرشان نیز همانند فیلمهای سینمایی باشد. در نتیجه از این توضیحات میتوان فهمید که میبایست نسبت ابعاد تصویر ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی 16:9 یا 16:10 باشد تا تصاویر و ویدئوها را مستطیل شکل و مناسب فیلمها و سریالها نمایش دهد.
ابعاد تصویر ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
در هنگام انتخاب یک ویدئو پروژکتور، با توجه به کاربرد آن و محیطی که قرار است از آن پروژکتور استفاده شود، باید میزان بزرگی تصویر نیز مورد توجه قرار گیرد. هر ویدئو پروژکتور با توجه رزولوشنی که دارد یک محدوده از ابعاد تصویر را پوشش میدهد و ممکن است هنگامی که تصویر آن از یک سایز مشخصی بزرگتر شود، کیفیت مطلوبی نداشته باشد. بنابراین بهتر است با توجه به فضای اتاق و تعداد بینندهها، سایز نمایشگر دیتا پروژکتور خانگی خود را مشخص کنید. البته این ویژگی میتواند در اولویتها پایین هنگام انتخاب پروژکتور سینمای خانگی قرار بگیرد؛ زیرا اکثر این ویدئو پروژکتورها توانایی تولید تصویر تا 200 اینچ و بیشتر را دارند.
نسبت پرتاب و زوم در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
زوم و نسبت پرتاپ از مهمترین مشخصات ویدئو پروژکتورها هستند، که به خصوص در پروژکتورهای خانگی باید به وجود آنها دقت شود. این ویژگیها باعث راحتی کاربرد در نصب و راه اندازی پروژکتور میشوند. در واقع مفهوم نسبت پرتاپ ویدئو پروژکتور این است که برای رسیدن به یک ابعاد تصویر مشخص، باید پروژکتور را در چه فاصلهای از پرده نمایش قرار دهید. در نتیجه فضای اتاق شما کوچک میباشد و نمیتوانید با دور کردن پروژکتور از پرده نمایش، به ابعاد تصویر بزرگتر دست یابید، بهتر است که یک ویدو پروژکتور شورت ترو (فاصله نزدیک) یا الترا شورت ترو (فوق فاصله نزدیک) انتخاب کنید. ویدئو پروژکتورهای فاصله نزدیک توانایی نمایش تصاویر بسیار بزرگ را حتی از فاصله چند سانتی متری پرده نمایش دارند. همچنین این پروژکتورها برای افرادی که دارای کودک یا خردسال هستند نیز مناسب میباشد، چرا که با نزدیک شدن کودک به پرده نمایش، نور لنز پروژکتور به چشمان او نخواهد افتاد و علاوه بر آن سایهای نیز ایجاد نخواهد شد. همچنین وجود زوم نیز در پروژکتورهای سینمای خانگی و با کیفیت HD به بالا ضروری است. با استفاده از بزرگنمایی تصویر، کاربران میتوانند بدون جا به جایی پروژکتور ابعاد تصویر را تغییر دهند. البته زوم اپتیکال با زوم دیجیتال متفاوت است و اگر به دنبال خرید یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی هستید، بهتر است که دستگاهی با زوم اپتیکال را انتخاب نمایید؛ زیرا بزرگنمایی اپتیکال دقت بسیار بالاتری برای حفظ وضوح تصویر و جزئیات آن دارد.
قابلیت لنز شیفت و تصحیح زاویه تصویر (کیستون)
در کنار ویژگیهای نسبت پرتاب و بزرگنمایی، قابلیت کیستون و لنز شیف نیز نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور را آسانتر میکنند. در واقع هنگامی که تصویر در جای دقیق خود قرار نگرفته و به صورت کامل پرده را پوشش نداده است، میتوان با استفاده از قابلیت لنز شیف، بدون جا به جایی دستگاه، تصویر را کمی به راست، چپ، بالا یا پایین انتقال داد. اما قابلیت تصحیح زاویه تصویر اهمیت بیشتری دارد. زیرا دفعات زیادی مشاهده میشود که تصاویر یک پروژکتور دچار اعوجاج شده و دستگاه آنها را زاویه دار و به صورت ذوزنقهای نمایش دهد. در چنین مواقعی با استفاده از قابلیت تصحیح زاویه تصویر یا همان کیستون میتوان به صورت نرم افزاری این مشکل را حل کرد و یک تصویر کامل را نمایش داد. بنابراین پیشنهاد میشود برای راحتی و آسایش خود، به دنبال ویدئو پروژکتور سینمای خانگی باشید که حداقل کیستون عمودی را داشته باشد.
عمر منبع نور ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
منبع نورهای مختلفی برای ویدئو پروژکتورها در نظر گرفته میشود که طول عمرهای متفاوتی نیز دارند؛ برای مثال برخی از پروژکتورها دارای لامپهای هالیدی هستند که روشنایی و عملکرد خوبی را نیز دارند. همچنین منبع نور بعضی از پروژکتورها از نوع لیزر میباشد که علاوه بر عملکر بالا، دارای طول عمر بالاتری نسبت به لامپهای استاندارد هستند. ویدئو پروژکتورهای لیزری معمولاً تا 30.000 ساعت طول عمر دارند که عدد بالایی است، اما این ویژگیهای خوب، موجب افزایش قیمت و ابعاد پروژکتور میشوند. البته نوع دیگری از منبع نور وجود دارد که در آنها از لامپهای LED برای روشنایی استفاده میشود. پروژکتورهای LED نیز طول عمر بالایی دارند اما روشنایی آنها به اندازه ویدئو پروژکتورهای لیزری یا پروژکتورهایی که دارای لامپهای استاندارد یا هالیدی هستند نیست. بنابراین از آنجایی که اولویت در پروژکتورهای سینمای خانگی همواره کیفیت بالاتر تصویر است، پروژکتورهایی با منبع نور LED طرفدار چندانی ندارند و بیشتر برای مصارف قابل حمل از آنها استفاده میشود. البته بهتر است که در بین ویدئو پروژکتورهای خانگی نیز، دستگاهی را انتخاب کنید که طول عمر لامپ آن بیشتر از سایرین باشد تا بعد از مدتی مجبور به پرداخت هزینههای اضافه برای تعمیر یا تعویض منبع نور آن نشوید.
اسپیکر داخلی در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
اگرچه اغلب کاربران در محیط خانه از اسپیکرهای خارجی برای پخش صدا استفاده میکنند، اما وجود یک اسپیکر داخلی در ویدئو پروژکتور یک مزیت عالی به حساب میآید. به عبارت دیگر در صورتی که ویدئو پروژکتور سینمای خانگی شما دارای یک یا چند بلندگوی داخلی باشد، هنگام پخش فیلم در اتاقهای کوچک و با تعداد مخاطبان کم نیازی به اتصال به اسپیکرهای خارجی نخواهید داشت و از کابلهای اضافی و دست و پاگیر نیز خبری نخواهد بود.
قابلیت پخش سه بعدی 3D
پخش فیلمهای سه بعدی همیشه جذابیت خاص خود را دارد و کمتر فردی از چنین ویژگی شگفت انگیزی به راحتی میگذرد. البته نمیتوان این قابلیت را جزو اولویتهای خرید دانست؛ زیرا علاوه بر اینکه وجود چنین آپشنی در ویدئو پروژکتور سینمای خانگی موجب بالا رفتن قیمت آن میشود، کاربران مجبور به پرداخت هزینههای دیگری برای خرید عینکهای سه بعدی و یا کابل HDMI 1.4 سازگار با فناوری سه بعدی خواهند شد.
بهترین پورتهای ورودی و خروجی (روشهای اتصال) ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
بهترین روشهای اتصال در ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی را میتوان درگاههای ارتباطی دیجیتال دانست. به عبارت دیگر اتصالات دیجیتال؛ مانند HDMI برخلاف پورتهای آنالوگ؛ مانند VGA تصاویر و فیلمها را با بهترین کیفیت انتقال میدهند. از جمله بهترین درگاههای ارتباطی دیجیتال میتوان به HDMI, DP(Display Port) و DVI اشاره کرد. البته درگاه DVI برخلاف دو پورت دیگر توانایی انتقال صدا را ندارد. این پورتها برای نمایش تصاویر و ویدئوهای بسیار با کیفیت FULL HD و 4K به کار میروند، به همین دلیل ضروری است که حداقل یکی از آنها در پروژکتورهای سینمای خانگی وجود داشته باشد. درگاه MHL نیز ورژن دیگری از پورت HDMI است که امکان اتصال گوشیهای هوشمند و تبلتها را به ویدئو پروژکتور فراهم میسازد. البته وجود پورتهای صدا نیز در یک ویدئو پروژکتور ضروری است، زیرا برخی از پروژکتورها دارای اسپیکر داخلی نیستند و بعضی نیز دارای یک اسپیکر داخلی ضعیف میباشند که تنها در اتاقهای کوچک صدایی واضح را پخش میکند. همچنین گفتنی است که برخی از ویدئو دیتا پروژکتورهای سینمای خانگی دارای وای فای داخلی نیز هستند که یک اتصال بدون سیم را فراهم میآورند. در این پروژکتورها میتوان با استفاده از وایرلس داخلی به راحتی و بدون تهیه کابل، به انواع دستگاههای سازگار مانند گوشی موبایل، تبلت، لپ تاپ و … متصل شد. البته برخی از پروژکتورها قابلیت وایرلس را به صورت اختیاری دارند و کاربران برای اتصال بدون سیم به آنها میبایست به صورت جداگانه دانگل وای فای تهیه کنند. علاوه بر وای فای وجود بلوتوث نیز میتواند یک مزیت منحصر به فرد در ویدئو پروژکتورهای خانگی باشد. در واقع با استفاده از بلوتوث کاربران میتوانند بدون استفاده از سیمهای دست و پاگیر به اسپیکرهای خارجی متصل شده و صدایی واضح و شفاف را پخش نمایند.
قیمت بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی
پس از آشنایی با همه ویژگیهای پروژکتورهای خانگی به یکی از مهمترین مسائل پیرامون این دستگاهها میرسیم که همان قیمت ویدئو پروژکتور میباشد. بدیهی است که هرچه انتظارات شما از یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی بیشتر باشد، بایستی مبلغ بیشتری را برای خرید آن بپردازید. در نتیجه ابتدا باید بوجه خود را برای خرید یک دیتا پروژکتور خانگی تعیین کنید. البته ما در سایت مهرآگین تلاش کردهایم تا بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی را با ارزانترین قیمت برای شما تهیه کنیم؛ اما باید توجه داشته باشید که ممکن است تعدادی از فروشندگان، ویدئو پروژکتورهایی با کیفیت پایین و رزولوشن کم را به عنوان پروژکتورهای فوق العاده خانگی معرفی میکنند و سعی دارند تا با قیمت بسیار پایین این دستگاهها، مشتریان را مجاب به خرید کنند. اکثر پروژکتورهای مرغوب و فوق العاده خانگی قیمتی بالاتر از 500 دلار (حدود 14 میلیون تومان) دارند. البته ویدئو پروژکتورهایی که زیر این قیمت باشند نیز میتوانند به عنوان پروژکتور سینمای خانگی استفاده شوند؛ اما کاربران با خرید این پروژکتورها باید سطح انتظارات خود را کاهش دهند. در ادامه به معرفی انواع ویدئو پروژکتور سینمای خانگی ارزان قیمت و با کیفیت بالا خواهیم پرداخت.
معرفی جدیدترین انواع ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی FULL HD و 4K ارزان قیمت
تا کنون با هر آنچه که باید درباره بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی میدانستید، آشنا شدید و میتوانید بعد از مراجعه به هر فروشگاهی بهترین و ایدهآلترین پروژکتور را برای خود انتخاب کنید. اما در ادامه برای راحتی بیشتر شما تعدادی از بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی ارزان قیمت را معرفی خواهیم کرد. این دیتا پروژکتورهای در سایت مهرآگین نیز موجود میباشند و شما میتوانید این پروژکتورها را با ارزانترین قیمت موجود خریداری نمایید.
ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی اپسون مدلهای Epson EH-TW7100, TW9400, TW7000, TW5650, TW650, TW7400 و …
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، یکی از برترین برندها در حوزه پروژکتورهای سینمای خانگی، کمپانی اپسون است که محصولات بسیار با کیفیت و ارزان قیمتی را ارائه میکند. ویدئو پروژکتورهای بسیاری از کمپانی اپسون میتوانند در این لیست جای گیرند اما مجال بحث درباره همه آنها نیست. تعدادی از بهترین ویدئو پروژکتورهای خانگی اپسون که دارای مشخصات مشابهای میباشند، عبارتاند از: EH-TW7300, EH-TW5400, EH-TW5750, EH-TW5700, EH-TW750, EH-TW8300, EH-TW7000, EH-TW7400, EH-TW650, EH-TW6700, EH-TW5650 و EH-TW5600 که همه آنها دارای مشخصات مشابهای هستند و تنها در برخی از ویژگیهای جزئی با یکدیگر متفاوتاند؛ برای مثال رزولوشن همه این ویدئو پروژکتورها بالاتر از FULL HD و روشنایی آنها نیز بیشتر از 2400 انسی لومن است، اما برخی از آنها وایرلس داخلی دارند و برخی ندارند. به عنوان نمونه ویدئو پروژکتور اپسون مدل EH-TW7400یکی از بهترین پروژکتورهای سری سینمای خانگی از کمپانی اپسون است. این پروژکتور دارای رزولوشن 4K، نسبت کنتراست 200.000:1 و روشنایی 2400 انسی لومن میباشد. همچنین تکنولوژی تصویر این پروژکتور 3LCD بوده و تصاویری با کیفیت فوق العادهای در سایز 50 تا 300 اینج ارائه میدهد. از دیگر ویژگیهای ویدئو پروژکتور EH-TW7400 میتوان به زوم 2.1 برابری، کیستون 30 درجه و قابلیت پخش فیلمهای سه بعدی اشاره کرد. همچنین این ویدئو پروژکتور انواع درگاههای ارتباطی از جمله USB، HDMI و VGA را داراست و میتوان با استفاده از یک دانگل وای فای، به صورت وایرلس نیز از آن استفاده کرد. سایر ویدئو پروژکتورهای این سری نیز همانند این دستگاه هستند و تنها تفاوتهای اندکی در مشخصات آنها وجود دارد. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت مهرآگین از ویژگیهای بهترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی اپسون مطلع شوید.
ویدئو پروژکتور اپتما Optoma UHD40
یکی از بهترین ویدئو پروژکتورهای ارزان قیمت خانگی در سال 2021، ویدئو پروژکتور اپتما مدل UHD40 میباشد که با رزولوشن 4K، روشنایی 2400 انسی لومنی و نسسبت کنتراست 500.000:1 ویدئوها و تصاویر را با کیفیتی استثنائی نمایش میدهد. تکنولوژی تصویر این پروژکتور DLP بوده و تصاویر را با اندازه 30 تا 300 اینچ نمایش میدهد. وزن سبک، اسپیکر داخلی و تصحیح زاویه تصویر 40 درجه از مزیتهای این دستگاه به شمار میروند. ویدئو پروژکتور اپتما مدل UHD40 دارای یک لامپ 240 واتی است که در حالت دینامیک تا 15.000 ساعت طول عمر دارد! همچنین این ویدئو پروژکتور ارزان قیمت دارای دو پورت HDMI است که امکان نمایش تصاویر با بهترین کیفیت را فراهم میسازند. کمپانی اپتما نیز همانند سایر برندهای معرفی شده، ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی بسیار خوبی عرضه میکند. از جمله سایر پروژکتورهای خانگی برند اپتما که تا حدودی شبیه به این مدل هستند میتوان به پروژکتورهای UHD60, UHD30, UHD42 و… اشاره کرد که علاوه بر ویژگیهای ذکر شده آپشنهای دیگری برای نمایش بهتر فیلمها، برنامههای ورزشی و همچنین بازیها نیز دارند.
ویدئو پروژکتور سونی Sony VW320es
یکی از بهترین محصولات شرکت سونی را میتوان ویدئو پروژکتور VW320es دانست. این دستگاه تصاویر و فیلمها را با رزولوشن 4K، روشنایی 1500 انسی لومنز و کنتراست 300,000:1 نمایش میدهد. همچنین تکنولوژی تصویر این پروژکتور از نوع SXRD است که موجب افزایش حیرت انگیز کیفیت تصاویر میشود، اما این مزیت قیمت این پروژکتور را در مقایسه با سایر پروژکتورهای سینمای خانگی کمی بالاتر برده است. عمر لامپ این دیتا پروژکتور 6.000 ساعت بوده و سایز نمایشگر آن از 60 اینچ تا 300 اینچ قابل تغییر است. همچنین وجود زوم 2.06 برابری و تصحیح زاویه تصویر (کیستون) نیز باعث راحتی بیشتر در هنگام نصب شده است. Sony VW320es دارای آپشنهای منحصر به فردی همانند HDR و Motionflow نیز میباشد و توانایی نمایش فیلمهای سه بعدی را نیز دارد. کاربران میتوانند علاوه بر استفاده از درگاههای VGA, HDMI, LAN , RS-232C و USB – A با استفاده از یک دانگل وای فای به صورت بیسیم نیز به این ویدئو دیتا پروژکتور متصل شوند.
ویدئو پروژکتور بنکیو BenQ TK800
اگرچه کمپانی بنکیو نیز جزو بهترین برندها در زمینه تولید ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی است و تعداد زیادی از محصولات این شرکت میتوانند در این لیست قرار بگیرند، اما در این مقاله به نمایندگی از همه آنها ویدئو پروژکتور بنکیو مدل TK800 را معرفی میکنیم. این ویدئو پروجکشن دارای روشنایی 3000 انسی لومنی است و میتوان در محیطهای روشن نیز از آن استفاده کرد. همجنین رزولوشن این دستگاه 4K UHD میباشد و کیفیت تصویر چشم نوازی را ارائه میدهد. سایز نمایشگر این پروژکتور نیز مانند اکثر دیتا پروژکتورهای خانگی دیگر، بین 30 تا 300 اینچ است و امکان زوم تا 1.1 برابر و تصحیح زاویه تصویر تا 40 درجه را دارد. طول عمر لامپ این ویدئو پروژکتور ارزان قیمت در حالت LampSave تا 15.000 ساعت هم میرسد. همچنین به دلیل وزن سبک این دستگاه حمل و نقل آن نیز راحت خواهد بود. BenQ TK800 انواع و اقسام درگاههای ارتباطی را دارد و برای اتصال کاربران خود را محدود نخواهد کرد. همچنین وجود اسپیکر داخلی و سایر آپشنهای منحصر به فرد در لنز این پروژکتور موجب افزایش محبوبیت آن شده است.
ویدئو پروژکتور پاناسونیک Panasonic PT-AE8000EA
این ویدئو پروژکتور دارای تکنولوژی تصویر 3LCD، وضوح تصویر FULL HD (1920×1080) و نسبت کنتراست 500.000:1 میباشد، بنابراین انتظار کیفیت تصویر بالایی را از این دستگاه خواهیم داشت. همچنین میزان روشنایی این دستگاه 2400 انسی لومن است و تصاویر را شفاف و واضح نمایش خواهد داد. عمر لامپ این پروژکتور در حالت ECO یا اقتصادی تا 5.000 ساعت هم میرسد. از دیگر ویژگیهای این ویدئو پروژکتور سینمای خانگی ارزان میتوان به بزرگنمایی 2 برابری و کیستون 30 درجه اشاره کرد. همچنین امکان نمایش تصاویر و فیلمهای سه بعدی از دیگر مزایای این ویدئو پروژکتور به شمار میروند. پاناسونیک در کنار این پروژکتور، محصولات بسیار دیگری نیز دارد که میتوان از آنها علاوه بر مصارف خانگی برای مصارف اداری، سالن همایش، آموزشگاه و … استفاده کرد. برای نمونه ویدئو پروژکتورهای پاناسونیک PT-LW336, PT-LW335, PT-LW375 و PT-LW376 اشاره کرد که دارای رزولوشن و روشنایی مناسبی هستند و کاربرد چندگانه دارند.
ویدئو پروژکتور واوا VAVA 4K Ultra Short Throw Laser TV
این ویدئو پروژکتور را میتوان یکی از بهترین پروژکتورهای خانگی این لیست دانست و همانطور که از نامش پیداست جانشین بسیار خوبی برای تلویزیون به نظر میرسد. ویژگیهای شگفت انگیز این دستگاه در کنار قیمت باورنکردنی آن باعث استقبال خریداران بسیاری از این دیتا پروژکتور شده است. رزولوشن این پروژکتور 4K (3840×2160) بوده و کنتراست و روشنایی آن نیز به ترتیب 1,500,000:1 و 2500 انسی لومن میباشد. این محصول شرکت واوا توانایی نمایش تصاویر در محدوده سایز 30 تا 120 اینچ و از فاصله بسیار نزدیک به پرده نمایش را دارد. همچنین وجود کیستون 8 نقطه و اسپیکر 60 واتی نیز از ویژگیهای منحصر به فرد این محصول است. منبع نور این ویدئو پروژکتور فاصله نزدیک سینمای خانگی از نوع لیزر میباشد و طول عمر آن تا 25.000 ساعت است. علاوه بر همه این ویژگیها، ویدئو پروژکتور واوا VAVA 4K از سیستم عامل اندروید داخلی نیز بهرهمند است و امکان اتصال به اسپیکرهای خارجی با استفاده از بلوتوث را نیز دارد. همچنین این دستگاه دارای وایرلس داخلی بوده و با استفاده از گوشی هوشمند یا تبلت نیز میتوان به آن متصل شد. مجموع همه این مشخصات در یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی با قیمت بسیار ارزان و مقرون به صرفه، باعث محبوبیت بسیار زیاد این محصول شده است.
ویدئو پروژکتور شیائومی Xiaomi Mi 4k Laser Projector 150
ویدئو پروژکتور شیائومی Mi 4k Laser Projector 150 نیز به دلیل رزولوشن 4k توانایی نمایش تصاویر با وضوح بالا، رنگهای غنی و جزئیات دقیق است. روشنایی این پروژکتور 2.000 انسی لومن میباشد و به دلیل ویژگیهای فوق العادهای که دارد یکی از بهترین گزینهها برای مصارف خانگی به حساب میآید. این ویدئو پروژکتور دارای لنزی با نسبت پرتاب بسیار کوتاه است و تصاویر را از فاصله بسیار نزدیک به پرده نمایش و در محدوده سایز 80 تا 150 اینچ، نمایش میدهد. همچنین وجود دو اسپیکر 15 واتی کاربران را در اتاقهای کوچک و متوسط بینیاز از بلندگوهای خارجی میکند. علاوه بر آن کاربران میتوانند با استفاده از بلوتوث نیز به اسپیکرهای سازگار متصل شده و صدایی واضح و شفاف را بدون استفاده از سیمهای دست و پاگیر پخش نمایند. این ویدئو پروژکتور دارای زوم 3 برابری و تصحیح زاویه تصویر چهارگوشه و 8 گوشه است. منبع نور این دستگاه نیز تا 25.000 ساعت طول عمر داشته و نگرانی کاربران برای تعمیر یا تعویض لامپ را به طور کامل رفع میکند. همچنین در کنار درگاه hdmi در این دیتا پروژکتور وجود وایرلس داخلی نیز باعث جذابیت بیش از قبل آن شده است. از جمله مزیتهای دیگر Xiaomi Mi 4k وجود سیستم عامل داخلی اندروید و حافظه داخلی 16 گیگابایتی است که در کمتر ویدئو پروژکتور سینمای خانگی به چشم میخورد. قیمت این ویدئو پروژکتور سینمای خانگی فاصله نزدیک با توجه به ویژگیهای عالی و منحصر به فردش بسیار مقرون به صرفه به نظر میرسد. همچنین ویدئو پروژکتور شیائومی مدل MIJIA M055MGN نیز یکی دیگر از پروژکتورهای FULL HD این کمپانی است که میتواند گزینه خوبی برای مصارف خانگی باشد، اما روشنایی آن 500 لومن است و لذا ممکن است در برخی از محیطهای روشن عملکرد مناسبی نداشته باشد. به همین دلیل Xiaomi MIJIA M055MGN با توجه به ابعاد جمع و جورش بیشتر به عنوان یک ویدئو پروژکتور قابل حمل شناخته میشود.
ویدئو پروژکتور ال جی LG PF1000U
یکی دیگر از ویدئو پروژکتورهای فاصله نزدیک که برای استفاده در محیط خانه ایدهآل است، ویدئو پروژکتور LG PF1000U میباشد. این ویدئو پروژکتور سینمای خانگی بسیار ارزان قیمت بوده و دارای رزولوشن Full HD (1920 x 1080) است که در کنار نسبت کنتراست 150,000:1 و روشنایی 1000 انسی لومنیاش، توانایی نمایش تصاویر بسیار با کیفیتی را دارد. با استفاده از این ویدئو دیتا پروژکتور میتوان از فاصله بسیار نزدیک به پرده نمایش، تصاویری با اندازه 60 تا 100 اینچ ایجاد کرد. از دیگر ویژگیهای این ویدئو پروژکتور فوق العاده میتوان به وجود دو بلندگوی 3 واتی با قابلیت اتصال بلوتوث و تصحیح زاویه تصویر به صورت دیجیتال عمودی اشاره کرد. LG PF1000U را میتوان یک جایگزین بسیار مناسب برای تلویزیون دانست؛ زیرا این دستگاه دارای منبع نور LED با طول عمر 30.000 ساعت میباشد. همچنین علاوه بر وجود درگاههای ارتباطی HDMI و MHL با استفاده از وایرلس داخلی نیز میتوان به این پروژکتور متصل شد. همچنین اگر به دنبال یک ویدئو پروژکتور قابل حمل FULL HD هستید، ویدئو پروژکتور LG PF50KG که قابل استفاده به عنوان سینمای خانگی و در محیطهای تاریک است، میتواند گزینه مناسبی باشد.
ویدئو پروژکتور ایسر Acer V7850
ویدئو پروژکتور ایسر مدل V785 دارای رزولوشن 4K، روشنایی 2200 انسی لومن و نسبت کنتراست 1,200,000:1 میباشد. در نتیجه میتوان انتظار داشت که تصاویر نمایش داده شده توسط این پروژکتور از جزئیات بسیار بالا و دقیق، شفافیت عالی و وضوح کیفیت فوق العاده بهرهمند باشند. Acer V7850 دارای بزرگنمایی دیجیتال 1.25 برابری و بزرگنمایی اپتیکال 1.6 برابری است. همچنین وجود دو اسپیکر استریو 5 واتی از دیگر مزیتهای این دستگاه است. عمر لامپ این دیتا پروژکتور در حالت نرمال 4000 ساعت و در حالتهای Eco و ExtremeEco به ترتیب 10.000 و 15.000 ساعت است. همچنین این ویدئو پروژکتور خانگی ارزان قیمت علاوه بر VGA دارای پورت HDMI نیز میباشد و نگرانی از بابت روشهای اتصال وجود نخواهد داشت.
ویدئو پروژکتور ویوسونیک Viewsonic X10-4K
یکی دیگر از کمپانیهای مشهور و پرطرفدار در حوزه تولید ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی، شرکت ویوسونیک است. انتخاب یک پروژکتور سینمای خانگی، به عنوان نمونه از بین تمام محصولات این برند کار بسیار سختی است؛ زیرا بسیاری از پروژکتورهای خانگی ویوسونیک ویژگیها و قیمت مناسب برای قرار گرفتن در این لیست را دارند. اما ویدئو پروژکتور Viewsonic X10-4K یکی از محصولات منحصر به فرد این کمپانی به شمار میرود که دارای رزولوشن 4K، کنتراست 3.000.000:1 و روشنایی 2400 لومنی است. این ویدئو پروژکتور سبک و قابل حمل بوده و دارای 2 بلندگوی داخلی 8 واتی است. همچنین با استفاده از اتصال بلوتوث میتوان انواع دستگاهها از جمله گوشی موبایل یا هدفون را نیز به این پروژکتور متصل کرد و از شنیدن صدایی واضح و بلند لذت برد. طول عمر منبع نور این ویدئو پروژکتور 20.000 ساعت است و درگاههای ارتباطی آن نیز متنوع و پرکاربرد هستند. Viewsonic X10 دارای وایرلس داخلی نیز میباشد. همچنین وجود 2 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی در این پروژکتور از دیگر ویژگیهای کم یاب در بین ویدئو پروژکتورهاست. از دیگر ویژگیهای این ویدئو پروژکتور سینمای خانگی 4K و ارزان قیمت میتوان به قابلیت HDR10، قابلیت پخش سه بعدی تصاویر و فیلمها، ویژگی Eye Protection (برای محافظت از چشمها) و امکان کنترل پروژکتور با صدای کاربر اشاره کرد که این پروژکتور را به یک دستگاه بینظیر تبدیل کردهاند.
سخن پایانی
ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی FULL HD و 4K بسیار زیادی دیگری نیز میتوانستند در این لیست جای بگیرند که برای نمونه میتوان به Sony VPL-VW270ES, Sony VPL-VW590ES, JVC DLA-N5, LG CineBeam HU80KSW, BenQ TK850, Optoma CinemaX P2, LG HU85LA CineBeam, XGIMI Horizon Pro و … اشاره کرد. اما در این مقاله سعی کردیم که تعدادی از بهترین و ارزان قیمتترین ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی را معرفی کنیم تا در بین بیشمار ویدئو پروژکتورهای خانگی گزینههای خرید شما را محدودتر کرده و انتخابی آسانتر داشته باشید. همچنین توضیحات کاملی را در ارتباط با مشخصات بهترین ویدئو پروژکتورهای خانگی ارائه کردیم تا حتی بدون وجود چنین لیستی، ویدئو پروژکتور سینمای خانگی خود را با توجه به ویژگیهایی مانند رزولوشن، میزان روشنایی، اندازه تصویر، درگاههای ارتباطی و یا حتی محل نصب یا قرارگیری ویدئو پروژکتور و … انتخاب کنید. زیرا مدلهای معرفی شده در این مقاله تنها تعداد محدودی از بهترین و ارزانترین پروژکتورهای خانگی جهان در سال 2021 هستند که برای نمونه معرفی شدند، و در نهایت این شما هستید که باید مدل مناسب خود را انتخاب کنید. برای این کار نیز میبایست آشنایی کاملی با مشخصات ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی کسب کنید.