موبایل

شبکه تلفن همراه 1G, 2G, 3G, 4G, 4.5G, 5G

نسل و شبکه گوشی 1g 2g 3g 4g 4.5g 5g network generation

شبکه تلفن همراه 1G, 2G, 3G, 4G, 4.5G, 5G

حرف G مخفف Generation و نشان‌دهنده نسل تکنولوژی تلفن همراه در شبکه است. برای استفاده از هر نسل جدید، در حقیقت باید گوشی خود را عوض کنید و در شبکه هم باید به‌روزرسانی‌های پرهزینه انجام شود. نسل یکم گوشی‌های آنالوگ بود. در نسل دوم اینترنت یعنی 2G تلفن های همراه وسیله ای برای برقراری تماس و ارسال پیامک به یکدیگر بودند. GSM، نام یکی از استانداردهای نسل دوم است که سرعت انتقال اطلاعات در GSM، از ۱۴٫۴ کیلوبایت بر ثانیه بیشتر بود. این سرویس متعلق به دهه 90 بود. نسل 3G سرعت بالا برای انتقال فایل های چندرسانه ای را فراهم ساخت.

نسل 3G

در نسل سوم همه چیز در قالب اطلاعات دیجیتال منتقل شد و امکاناتی از قبیل تماس های تصویری بی سیم، با کیفیت مناسب قابل استفاده گردید. نسل سوم شبکه‌های تلفن همراه یا 3G، در سال 2003 به آمریکا وارد شد تا با کمترین سرعت اینترنت 144 کیلوبایت بر ثانیه، شبکه موبایل با باند پهن را تأمین کند. حداکثر سرعت در 3G به ۴۲ Mbps می‌رسد ولی در ایران اپراتور رایتل، این شبکه را حداکثر تا سرعت نیم مگابیت یا 0.5 Mbps ارائه می‌دهد.

شبکه نسل 3g گوشی موبایل

نسل ‌4G

نسل چهارم اینترنت همراه، پاسخ مناسبی برای نیاز به سرعت اینترنت بالا است. در واقع زیرساخت های موجود 3G در بسیاری از کشورها دیگر نمی تواند جوابگوی نیازنسل روزافزون نسل مشترکان باشد. کارشناسان مخابراتی در طراحی 4G کوشیدند حجم بیشتری از داده های دیجیتال را در سیگنال های رادیویی بگنجانند و به این ترتیب سرعت و کارایی شبکه خود را افزایش دهند. افزایش حجم داده تبادلی و نیز افزایش توان ارائه خدمات به کاربران، از اصلی ترین ویژگی های 4G است. اگر دوست دارید وب گردی کنید و ویدئوهای آنلاین تماشا کنید، 4G می‌تواند برایتان تجربه فراموش‌نشدنی به ارمغان بیاورد. اگر با لپ‌تاپ از اینترنت گوشی استفاده می‌کنید، 4G تفاوت بزرگی با بقیه نسل‌ها خواهد داشت. به‌طورکلی هر عملی که نیاز به جابه‌جایی اطلاعات به میزان بالا داشته باشد، می‌تواند با 4G راحت‌تر انجام پذیرد. یکی دیگر از مزیت های 4G، کاهش تاخیر است. این موضوع در بسیاری از کاربردهای تلفن همراه (نظیر بازی های آنلاین) از اهمیت زیادی برخوردار است. کاهش تاخیر همچنین سبب طبیعی تر جلوه کردن صدا در مکالمات تلفنی و نیز می شود. خوب است بدانیم تاخیر درشبکه های 4G LTE بین 20 تا 40 هزارم ثانیه است. 4G به راحتی و به صورت هوشمندانه می تواند افزایش ناگهانی حجم ترافیک دریافتی را مدیریت و ترافیک اضافه را به دکل های مجاور منتقل کند. همچنین 4G دارای قابلیت خود ترمیمی نیز می باشد. یعنی در صورت بروز مشکل در یکی از دکل ها، این موضوع را بصورت هوشمندانه درک کرده و کاربران را به سایر دکل های فعال اطراف هدایت و متصل می کند.  عرضه خدمات نسل چهارم تلفن همراه به‌عنوان آخرین فناوری ارتباطی روز جهان، برای نخستین بار در ایران و با بهره‌برداری از شبکه LTE ایرانسل در مشهد آغاز شد و ایران به جمع کشورهای عرضه‌کننده خدمات 4G پیوست.

نسل چهارم شبکه تلفن همراه 4g generation network

نسل 4.5G

نسل 4.5 در واقع واسطی میان نسل 4 و 5 است. نسل 4.5G، گاها با عباراتی مانند 4G+، LTE-A، LTE-Advanced و یا LTE-Advanced Pro به جای 4.5G مواجه می شویم. در واقع، نسل 4.5 با بهبود ارائه خدمات توسط نسل 4، از چند تکنیک مخابراتی استفاده می کند تا بتوان از یک شبکه نسل 4 و چند ابزار سخت افزاری، به سرعت های به مراتب بالاتری دست یافت. ایده اصلی 4.5G با استفاده از سه تکنولوژی 256 QAM، Massive MIMO و Carrier Aggregation به دست آمده است که با تلفیق آنها توانایی دستیابی به سرعت های تا بیش از 1 گیگابیت بر ثانیه در بستر مخابراتی نسل 4 ممکن می شود. مودمی که برای برقراری ارتباط مورد استفاده واقع می شود باید بتواند سرعت های ارسال و دریافت داده در حد استاندارد 1 گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. در این حالت به این نتیجه می رسیم که مودم های مورد استفاده در تکنولوژی 4.5G باید حداقل از کتگوری 6 مخابراتی با سرعت ارسال داده 300 مگابیت بر ثانیه و سرعت دریافت 50 مگابیت بر ثانیه برخوردار باشد، که این یک مورد دیگر از سری تفاوت 4Gبا 4.5G می باشد. ماکزیمم سرعت تعریف شده برای نسل 4.5 نیز 1.2 گیگابیت بر ثانیه است.

شبکه نسل چهارم گوشی 4g network generation

نسل 5G 

تاریخ نشان می دهد که تقریباً در هر دهه، نسل جدیدی از شبکه های سلولی ارائه شده است. با این اوصاف سری جدید گوشی های ۲۰۲۰ دارای شبکه نسل پنجم هستند. از سال ها قبل روی این فناوری مطالعه شده و تلاش بر آن است که نه تنها سرعت انتقال داده افزایش پیدا کند، بلکه فناوری جدیدی مانند برداشت انرژی بهره برداری شود. همچنین باتوجه به رشدی که اینترنت اشیا در چند سال اخیر داشته، تغییراتی متناسب با اتصال دستگاه ها به اینترنت صورت خواهد گرفت. با این تفاسیر در نسل آینده اینترنت همراه یعنی نسل پنجم باید منتظر افزایش سرعت زیادی باشیم که باعث می شود تفاوت سرعت بین 5G با 4G بسیار بالاتر از تفاوت 4G با 4.5G باشد.

5g-network-generation نسل پنجم شبکه گوشی موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *