ویدئو پروژکتور

آموزش سرویس و تعمیرات لامپ و سایر قطعات ویدئو دیتا پروژکتور

تعمیر و تعویض قطعات ویدئو پروژکتور

ویدئو پروژکتور یک دستگاه با ساختار حساس است و دارای قطعاتی است که ممکن است تعمیر یا تعویض آن‌ها هزینه‌های زیادی را شامل شود. ویدئو پروژکتور انواع مختلفی دارد و برای مصارف گوناگونی مانند سینمای خانگی، مسافرت، ادارات، آموزشگاه‌ها، اتاق‌های کنفرانس یا سالن‌های همایش و … از آن استفاده می‌شود. بنابراین بدیهی است که این دستگاه نیز مانند هر دستگاه صوتی یا تصویری دیگری پس از گذشت مدت زمانی دچار ایراداتی شود و به تعمیر، سرویس یا تعویض برخی از قطعاتش نیاز پیدا کند. برخی از مشکات و خرابی‌های ویدئو پروژکتور ممکن است باعث ایجاد اختلال در عملکر کلی دستگاه شده و موجب غیرقابل استفاده شدن ویدئو پروژکتور شوند. در صورت خراب شدن دیتا پروژکتور، ممکن است تصویر به حدی ایراد داشته باشد که فقط با تعمیر پروژکتور امکان مشاهده یک تصویر خوب و سالم وجود داشته باشد. البته راهکارهایی وجود دارد که می‌توان با انجام آن‌ها و استفاده صحیح از پروژکتور، طول عمر قطعات آن را افزایش داد و هزینه‌های کمتری را برای تعمیرات پرداخت کرد.‌ در ادامه انواع مشکلاتی که ممکن است برای اکثر ویدئو پروژکتورها رخ بدهد را بررسی خواهیم کرد و همچنین آموزش سرویس و تعمیرات لامپ و سایر قطعات ویدئو دیتا پروژکتور را نیز ارائه خواهیم داد.

چه قطعاتی از ویدئو پروژکتور قابل تعمیر یا تعویض هستند؟

تنها برخی از قطعات ویدئو پروژکتور قابل تعمیر یا تعویض می‌باشند؛ بنابراین باید توجه داشت که به خوبی از پروژکتور مراقبت شود تا آسیب‌های جدی به آن نرسد و قطعات غیرقابل تعمیر ویدئو پروژکتور دچار مشکل نشوند. به طول کلی قطعاتی در دیتا پروژکتورها که می‌توان آن‌ها را تعمیر و یا تعویض کرد عبارت‌اند از: برد اصلی یا Mainboard، فیلتر ویدئو پروژکتور، پاور یا منبع تغذیه، چرخه رنگ یا color wheel، لامپ یا بالاست ویدئو پروژکتور و اپتیک. خرابی هر کدام از این قطعات باعث ایجاد یک مشکل خواهد شد؛ به عنوان نمونه در صورت خراب شدن چرخ رنگی ممکن است رنگ‌های تصویر بهم بریزد. در ادامه بیشتر این مشکلات را بررسی خواهیم کرد.

قطعات قابل تعمیر پروژکتور

ایرادات مشترکی که ممکن است در ویدئو پروژکتورها رخ بدهد

تعدادی از خرابی‌ها ممکن است در هر پروژکتوری اتفاق بیفتد. در واقع فرقی نمی‌کند که ویدئو پروژکتور شما یکی از بهترین ویدئو پروژکتورهای خانگی است یا یکی از بهترین ویدئو پروژکتورهای جیبی یا اداری و آموزشی، در هر صورت پس از چند سال که از آن استفاده کنید، امکان دارد یکی از خرابی‌ها و ایرادات زیر را در آن مشاهده کنید:

انحراف رنگی: تغییر رنگ تصویر ویدئو پروژکتور می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد. اولین موردی که باید مورد بررسی قرار گیرد، کابل تصویر آن می باشد. این موضوع به ویژه در کابل های VGA بیشتر مشاهده می شود. این کابل ها شامل سه رنگ اصلی قرمز، زرد و سبز می باشند و عموما به مرور زمان، در محل اتصال به لپتاپ یا رایانه مورد استفاده، دچار مشکل می شوند، اما به طور کامل قطع نمی شوند. به عنوان مثال پین رنگ قرمز دچار مشکل شده و رنگ تصویر به سمت رنگ مخالف تغییر می کند. همچنین در صورتی که رنگ‌های موجود در تصویر نمایش داده شده توسط ویدئو دیتا پروژکتور دچار انحراف شده باشند و با رنگ‌های تصویر اصلی که در منبع ورودی (لپ تاپ، کامپیوتر و …) وجود دارد، متفاوت باشند؛ به احتمال فراوان مشکل از تراشه خواهد بود که در پروژکتورهای DLP همان چرخ رنگی و در پروژکتورهای 3LCD همان صفحات پلاریزه است. در صورت خرابی این قطعات، تصویر معمولاً به رنگ زرد یا آبی یا قرمز و یا مخلوطی از این سه نمایش داده می‌شود. اگر این مشکل به تازگی رخ داده باشد، می‌توان با کالیبره مجدد یا تمیز کردن و گردگیری کردن ماژول رنگ، آن را رفع نمود. تمیز کردن و سرویس صفحات پلاریزه یا  منشور (prism assembly) هر چند وقت یکبار باید انجام شود و در صورت تاخیر تعویض آن، که هزینه‌های بالایی هم دارد، ضروری می‌شود.

علت انحراف رنگی پروژکتور و نحوه تعمیر آن

نمایش نقطه‌های سیاه یا برفکی شدن تصویر: معمولاً گرما سبب ایجاد چنین مشکلی می‌‌شود. در واقع در مشخصات ویدئو پروژکتورها حداکثر درجه محیط برای نگهداری از دستگاه، ذکر شده است و اگر در طولانی مدت ویدئو پروژکتور گرم بماند ممکن است تصویر را به صورت برفکی و یا با خال‌های سیاه نمایش دهد و نیاز به جایگزینی تراشه DMD خواهد داشت. همچنین اگر ویدئو پروژکتور شما دارای تکنولوژی تصویر DLP می‌باشد و هنگام نمایش تصاویر، بخشی از تصویر به صورت سیاه نشان داده می‌شود، به احتمال زیاد تراشه DLP آن شکسته شده است. در نتیجه با تعویض آن می‌توان این مشکل را رفع کرد. گفتنی است چنین مشکلی در سایر ویدئو پروژکتورها با فناوری تصویر متفاوت، می‌تواند در نتیجه آسیب منشور و یا بلوک های نوری باشد.

کم نور شدن تصویر پروژکتور یا روشن نشدن ویدئو پروژکتور: ممکن است به دلیل ایجاد خرابی در پاور یا منبع تغذیه، برق به دستگاه نرسد. همچنین با توجه به نوع ویدئو پروژکتور و مدل آن، امکان دارد مشکل از بالاست (ballast) یا لامپ معیوب دستگاه نیز باشد.علاوه بر آن در صورتی که تصویر به طور کامل سیاه باشد و دستگاه به درستی روشن شود و لوگوی برند دستگاه هم به نمایش در آید، مشکل می تواند ناشی از خرابی یا اصطلاحا نیم سوز شدن پورت های دستگاه باشد.

چشمک زدن چراغ دیتا پروژکتور: این مشکل نیز به مدل ویدئو پروژکتور بستگی دارد. در واقع ممکن است چراغ‌های ویدئو پروژکتور به دلیل لامپ معیوب، سوء عملکرد فن یا خرابی بالاست یا همان ترانس، چشمک زن شوند.

خاموش شدن خودکار ویدئو پروژکتور: در رابطه با خاموش شدن خودکار ویدئو پروژکتور، چندین امکان وجود دارد. چنین مشکلی ممکن است به دلیل ایجاد خرابی در برد اصلی، برد پاور، سنسور، فن و … باشد. بنابراین برای رفع این ایراد، بهتر است مرحله به مرحله و توسط کارشناس تشخیص کامل انجام شود.

صدای بلند فن ویدئو پروژکتور: سر و صدای زیاد ویدو پروژکتور ممکن است به دلیل استفاده طولانی مدت از قطعات داخلی ایجاد شود. اما این مشکل معمولاً در اثر جابجایی قطعات یا آسیب دیدگی آنهاست. به عبارت دیگر ممکن است در اثر حمل و نقل ویدئو پروژکتور، قطعه یا قطعاتی از آن به صورت تصادفی از جایگاه خود جابجا شده و یا دچار افتادگی شوند.

دلیل صدای بلند فن پروژکتور و نحوه تعمیر آن

پرش تصویر پروژکتور: اصلی‌ترین عاملی که ممکن است باعث پرش تصویر ویدئو پروژکتور شود را می‌توان خرابی قطعه‌ای به نام Carelweel یا چرخه رنگ با سنسور نور و موتور، دانست. همچنین برای اطمینان و تشخیص دقیق، بهتر است مشکلات دیگری از جمله عدم پشتیبانی دستگاه از رزولوشن سیستم، بلندی بیش از حد کابل پروژکتور یا معیوب بودن آن و یا عدم اتصال صحیح کابل پروژکتور به خروجی اسپلیت  VGA را نیز مورد توجه قرار داد. در چنین شرایطی برای تعمیر ویدئو پروژکتور اگر مشکل از کابل‌ها باشد باید آن‌ها را اصلاح کرد. اما در صورتی که چرخه رنگ ایراد داشته باشد، توصیه می‌شود حتماً به متخصص و کارشناس تعمیر ویدئو پروژکتور مراجعه کنید، زیرا این کار به مهارت و ابزار خاصی نیاز دارد در صورتی که توسط افراد غیر متخصص انجام شود، ممکن است دستگاه به طور کلی از کار بیفتد.

کم نورشدن، سیاه شدن، راکد شدن، تارشدن یا دو تصویره شدن ویدئو پروژکتور: در صورت بروز چنین مشکلی به تعویض لامپ نیاز است. این مشکل معمولاً در ویدئو پروژکتورهای استوک بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن هم این است که از لامپ دستگاه به مدت طولانی استفاده شده و طول عمر لامپ به اتمام رسیده است. بنابراین با تعویض لامپ ویدئو دیتا پروژکتور این مشکل به طور کامل رفع خواهد شد.

برای رفع بسیاری از این مشکلات و سایر خرابی‌هایی که مجال بحث درباره آن‌ها نیست، باید به یک کارشناس خبره و با تجربه مراجعه شود. اما در ادامه آموزش سرویس یا تعویض تعدادی از قطعات ویدئو پروژکتور مانند لامپ و فیلتر، که خود کاربر نیز توانایی انجام آن‌ها را دارد، را بیان کرده‌ایم. البته لازم به ذکر است در برخی از ویدئو پروژکتورها به دلیل طراحی پیچیده‌ای که دارند، حتی ساده‌ترین سرویس یا گرد و خاک زدایی نیز بایستی توسط متخصص انجام شود. در نتیجه در این مقاله صرفاً به آموزش تعمیر یا تعویض قطعاتی که سرویس کردن آن‌ها در خانه کار مشکلی نیست و اکثر افراد فنی قادر به انجام چنین کارهایی هستند، خواهیم پرداخت و تعمیر قطعاتی مانند برد اصلی، چرخه رنگی، پاور و … بهتر است که توسط کارشناس انجام شود.

نکاتی در ارتباط با منبع نور (لامپ) ویدئو پروژکتور

یکی از اصلی‌ترین و مهمترین قطعات ویدئو پروژکتور منبع نور یا لامپ آن است. در صورت خرابی لامپ پروژکتور یا تمام شدن طول عمر آن، مشکلات بسیاری ممکن است برای دستگاه به وجود بیاید؛ برای مثال اگر لامپ به پایان عمر خود نزدیک باشد، تصویر نمایش داده شده توسط پروژکتور، دچار افت کیفیت خواهد شد و روشنایی اصلی خود را نخواهد داشت. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که همه مشکلات و ایرادت ویدئو پروژکتور مربوط به لامپ آن نیست و بهتر است قبل از اینکه اقدام به تعویض لامپ پروژکتور بکنید، منبع ایراد آن را بیابید. در نتیجه پیشنهاد می‌شود که در صورت هر گونه خرابی در ویدئو دیتا پروژکتور، به یک کارشناس متخصص مراجعه نمایید. ویدئو پروژکتورهایی که دارای لامپ‌های هالیدی هستند، معمولاً طول عمر لامپ آن‌ها از 1500 ساعت تا 5000 ساعت است و حتی برخی از پروژکتورهای مدرن‌تر دارای لامپ‌های بادوامی هستند که تا 10.000 ساعت هم عمر می‌کنند. همچنین دیتا پروژکتورهایی هستند که به جای لامپ‌های معمولی و هالیدی، از منبع نور LED یا Laser استفاده می‌کنند و طول عمر آن‌ها تا 30.000 ساعت هم می‌رسد. بنابراین در ابتدا که قصد خرید ویدئو پروژکتور دارید، بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که دارای لامپی با طول عمر بیشتر است. همچنین زمانی که قصد تعویض لامپ ویدئو پروژکتور را داشتید، بهترین کار این است که یک لامپ اصلی و اورجینال را جایگزین لامپ قبلی کنید. در این صورت دیگر تا سال‌ها نیازی به پرداخت هزینه‌های بالا برای تعمیر یا تعویض لامپ نخواهید داشت. علاوه بر آن هرجه کیفیت لامپ ویدئو پروژکتور بالاتر باشد، تصاویر دارای روشنایی و وضوح بیشتر خواهند بود.

lamp-life-projector

آموزش مرحله به مرحله تعویض لامپ ویدئو پروژکتور

همانطور که قبلاً هم اشاره شد، ویدئو پروژکتور دستگاه حساسی است و تعمیرات آن نیاز به دانش فنی دارد. بنابراین اگر قصد تعویض لامپ پروژکتور را دارید، باید با دقت بالا این کار را انجام دهید و همه نکات ریز و درشت را رعایت نمایید. زیرا در غیر این صورت ممکن است با یک خطای کوچک، آسیب‌های بدتری به ویدئو پروژکتور بزنید. لامپ هر ویدئو پروژکتور با توجه به برند و مدل آن پروژکتور متفاوت است و هنگام خرید لامپ جایگزین می‌بایست لامپی مطابق دستگاه خود تهیه نمایید. پس از اطمینان از خرابی لامپ و تهیه یک لامپ اصل با طی کردن مراحل زیر می‌توانید لامپ خراب را برداشته و لامپ جدید را جایگزین کنید:

پروژکتور را از برق بکشید: ابتدا ویدئو پروژکتور را خاموش کرده و پس از مدتی که لامپ به خوبی خنک شد، دوشاخه برق را نیز از پریز بکشید. هیچگاه بلافاصله بعد از خاموش کردن ویدئو پروژکتور، دوشاخه آن را از برق جدا نکنید، زیرا لامپ داغ خواهد ماند و علاوه بر آن این کار باعث کاهش طول عمر لامپ نیز خواهد شد.

step1-how-to-replace-a-Projector-lamp

درب محافظ لامپ را جدا نمایید: برای این کار باید با استفاده از پیچ گوشتی، پیچ‌های درب محفظه لامپ ویدئو پروژکتور را باز کرد. در برخی از پروژکتورها محفظه لامپ در کناره‌های پروژکتور و در برخی دیگر روی سطح بالایی پروژکتور است.

لامپ سوخته را از محل خود جدا کنید: اکنون می‌بایست با دقت بالا و به آرامی لامپ سوخته را از محلی که در آن قرار گرفته بردارید. برای این کار یک دستگیره در ویدئو پروژکتور قرار دارد. پس از اینکه لامپ را کمی بالا آوردید، سیم‌های متصل به آن را جدا کرده و محل اتصال آن‌ها را به خاطر بسپارید. حال لامپ خراب را در محلی بگذارید که با لامپ نو و سالم اشتباه نشود.

محل لامپ پروژکتور را تمیز و گردگیری نمایید: بهتر است قبل از اینکه لامپ جدید را درون ویدئو پروژکتور قرار دهید، محل قرارگیری آن را با استفاده از یک پارچه نرم و بدون پرز گردگیری و تمیز کنید تا عملکرد لامپ بهتر باشد.

لامپ سالم را در محل لامپ پروژکتور قرار دهید: در این مرحله کافی است لامپ جدید و سالم را به سیم‌ها مربطو به آن در پروژکتور متصل کرده و آن را در محل خود قرار دهید. بهتر است که انگشتان شما با لامپ تماس نداشته باشند؛ در نتیجه پیشنهاد می‌شود تنها قاب پشتی لامپ را بگیرید و یا برای جای گذاری آن از یک پارچه استفاده کنید.

درب لامپ را در جای خود قرار دهید: حال کافی است درب محافظ لامپ را به همان صورت که برداشته بودید، در سرجای خود قرار داده و پیچ‌های آن را ببندید.

شناسایی لامپ جدید توسط پروژکتور: برای اینکه ویدئو پروژکتور لامپ جدید را شناسایی کند، باید از طریق تنظیمات تایمر آن را ریست و صفر کنید. در صورتی که این مرجله را انجام ندهید، حتی اگر لامپ را هم به درستی تعویض کرده باشید، هیچ تصویری نمایش داده نخواهد شد.

در ویدئوی زیر برای نمونه، به صورت کامل و مرحله به مرحله نحوه تعویض لامپ ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-965 را شرح داده‌ایم:

آموزش ریست کردن تایمر لامپ ویدئو پروژکتور

هر ویدو پروژکتور با توجه به مدل و برند خود، دارای روش متفاوتی برای ریست کردن تایمر لامپ است. بنابراین باید با توجه به برند و مدل پروژکتور خود، از روش ریست شدن تایمر آن مطلع شوید. بهترین راه نیز برای اطلاع از روش ریست کردن تایمر لامپ ویدئو پروژکتور، مراجعه به دفترچه همراه پروژکتور و یا سایت تولید کننده آن است. در نتیجه اگر روش ریست کردن تایمر لامپ ویدئو پروژکتور خود را پیدا نکردید، بهتر است با کاشناسان وب سایت مهرآگین تماس حاصل کنید تا شما را راهنمایی کنند. در ادامه به عنوان نمونه، روش ریست کردن تایمر لامپ یک ویدئو پروژکتور با برند ایسر را شرح می‌دهیم:

پس از تعویض لامپ و جایگزینی لامپ جدید، پروژکتور را روشن کنید و مدتی منتظر بمانید تا از روشن شدن دستگاه مطمئن شوید. سپس، دکمه منو (Menu) دیتا پروژکتور ایسر را فشار داده و به بخش مدیریت یا Management در تنظیمات پروژکتور بروید. حال کافی است که گزینه Lamp Hour Reset را انتخاب کرده و سپس گزینه Yes را بزنید. اکنون تایمر لامپ ویدئو پروژکتور ایسر ریست شده و شمارشگر پروژکتور بر روی صفر قرار می‌گیرد. در برخی از پروژکتورها این تنظیمات و منو ممکن است متفاوت باشند.

در ویدئوی زیر نمونه‌ای از ریست کردن تایمر لامپ ویدئو پروژکتور ارائه داده شده است:

چه زمانی باید لامپ ویدئو پروژکتور را تعویض کنیم؟

علاوه بر اینکه شیوه تعویض لامپ ویدئو پروژکتور بسیار مهم است و این کار باید با دقت بالا انجام شود، زمان تعویض لامپ قدیمی با لامپ جدید نیز اهمیت بالایی دارد. در واقع بهتر است تا قبل از اینکه لامپ ویدئو پروژکتور به طور کامل بسوزد و مشکلاتی را در نمایش تصویر ایجاد کند، اقدام به تعویض آن کرد. معمولاً با اتمام عمر لامپ، تصاویر نمایش داده شده توسط ویدئو پروژکتور، کیفیت و روشنایی قبل را نخواهند داشت و این مسئله اولین نشانه برای تعویض لامپ ویدئو پروژکتور است. همچنین هنگامی که عمر لامپ یک ویدئو پروژکتور تمام شود، اکثر پروژکتورها پیغامی را روی صفحه، نمایش می‌دهند. این پیام معمولاً به این شکل است که “عمر لامپ به سر آمده” (Lamp Life Exceeded)، در نتیجه با دیدن چنین پیغامی، حتی اگر مشکلی در تصویر وجود نداشت، بهتر است سریعاً اقدام به تعویض لامپ ویدئو پروژکتور کنید. همچنین یکی از نکات حیاتی درباره لامپ پروژکتور این است که به هیچ وجه بیشتر از 20 درصد حداکثر عمر آن را استفاده نکنید. به عبارت دیگر اگر عمر لامپ ویدئو پروژکتور 3.000 ساعت است، نهایتاً می‌توانید تا 3.600 ساعت از آن استفاده کنید. البته همانطور که قبلاً هم گفته شد، بهتر است قبل از به پایان رسیدن طول عمر لامپ آن را تعویض کرد. در صورتی که از لامپ ویدئو پروژکتور بیش از حد استفاده شود، امکان ترکیدن آن درون ویدئو پروژکتور وجود دارد و این اتفاق آسیب‌های جدی و خطرناکی مانند شکست بالاست، و یا حتی نقص مادربرد ویدئو پروژکتور را سبب خواهد.

تعمیر و تعویض لیزر یا LED ویدئو پروژکتور

قبلتر اشاره کردیم که برخی از ویدئو پروژکتورها به جای لامپ دارای منبع نوری لیزر یا LED هستند که طول عمر بسیار بیشتری هم دارند. اما ویدئو پروژکتورهای لیزری نیز مانند هر پروژکتور دیگری ممکن است دچار خرابی‌هایی شوند و مشکلاتی از قبیل به هم ریختگی تصاویر، اختلال در رنگ تصاویر یا کاهش کیفیت و روشنایی تصویر داشته باشند. در چنین شرایطی، برخلاف تعویض لامپ که کار ساده‌‌ای است، تعمیر ویدئو پروژکتور نیاز به تخصص ویژه دارد. بنابراین اگر دارای یک ویدئو پروژکتور از نوع لیزری یا LED و یا ترکیبی از آن‌ها (Laser & LED Hybrid) هستید، در صورتی که دستگاه‌تان در نمایش تصاویر دچار مشکل شد، باید به یک کارشناس مراجعه نمایید تا ویدئو پروژکتور را تعمیر کند و یا در صورت لزوم منبع نور آن را تعویض نماید.

تعمیر و تعویض لیزر یا LED ویدئو پروژکتور

آموزش سرویس و تعویض فیلتر ویدئو پروژکتور

ویدئو پروژکتورها با هر تکنولوژی که باشند، زمانی که روشن و در حال کار هستند، گرمای زیادی تولید می‌کنند. این بالا رفتن دما در ویدئو پروژکتور ممکن است آسیب‌های جدی به آن وارد کند. در نتیجه شرکت‌های تولید کننده پروژکتور برای تهویه هوای درون ویدئو پروژکتور و خنک کردن آن، از یک یا چند فن استفاده می‌کنند. اما ممکن است هوای وارد شده به درون ویدئو پروژکتور دارای ذرات ریز گرد و غبار باشد و ورود این ذرات به درون پروژکتور و انباشته شدن آن‌ها بین قطعات دستگاه، عملکرد پروژکتور را مختل کند. بنابراین کمپانی‌های سازنده دیتا پروژکتور برای کاهش بروز چنین مشکلی از فیلتر استفاده می‌کنند تا هوای وارد شده به پروژکتور را عاری از گرد و غبار کند. البته برخی از ویدئو پروژکتورها مانند پروژکتورهای جیبی یا برخی پروژکتورهای قابل حمل DLP فاقد فیلتر هستند. فیلترها نیز همانند لامپ‌ها بایستی پس از مدتی سرویس شده و یا در صورت لزوم تعویض شوند. زیرا در غیر این صورت به یک قطعه بی‌مصرف در پروژکتور تبدیل می‌شوند. همانند لامپ، توجه به عمر مفید فیلتر دیتا پروژکتور و تمیز کردن یا تعویض آن در زمان درست و مناسب، موجب می‌شود عمر مفید قطعات دستگاه و کارایی آن بیشتر شود. بنابراین در ادامه نحوه سرویس یا تعویض کردن فیلتر ویدئو پروژکتور را به صورت مرحله به مرحله شرح می‌دهیم تا بدون نیاز به تخصص فنی، خود کاربر نیز بتواند فیلتر پروژکتور را تمیز کند:

مرحله اول: ابتدا ویدئو پروژکتور را خاموش کرده و با برداشتن کاور، فیلتر آلوده را از درون ویدئو پروژکتور بیرون می‌آوریم. در برخی از پروژکتورها فیلتر به درب فیلتر متصل است و در برخی دیگر فلتر درون ویدئو پروژکتور قرار گرفته و از درب جدا می‌باشد. در هر صورت درب فیلتر را می‌توان با باز کردن پیچ‌های برداشت.

مرحله دوم: پس از بیرون آوردن فیلتر از ویدئو پروژکتور، می‌توان با استفاده از جاروبرقی مخصوص تمیز کردن کامپیوتر یا کمپرس‌های هوا که با قدرت هوا را پراکنده می‌کنند، آن را گردگیری کرد. همچنین بهتر است جایی که فیلتر درون پروژکتور قرار می‌گیرد را نیز گردگیری کرد، این کار باید با استفاده از یک دستمال تمیز انجام شود و اکیداً توصیه می‌شود که از الکل یا مایعات تمیز کننده دیگر استفاده نشود. می‌توان فیلتر را با آب سرد شستشو داده و پس از اطمینان از خشک شدن، آن را درون پروژکتور قرار داد. اما کارشناسان شستشوی فیلتر با آب و مواد شوینده را توصیه نمی‌کنند، زیرا مواد شیمیایی ممکن است موجب آسیب رسیدن به فیلتر شوند. بنابراین اگر فیلتر بیش از حد کار کرده و کثیف شده، بهتر است آن را تعویض کنید.

نکته: پیشنهاد می‌شود در طول روند گردگیری یا تعویض فیلتر، روی ویدئو دیتا پروژکتور را با دستمالی بپوشانید تا مانع ورود گرد و غبار به درون آن شود.

مرحله سوم: در نهایت فیلتر تمیز را در جای خود قرار داده و درب کاور را می‌بندیم.

آموزش سرویس و تعویض فیلتر ویدئو پروژکتور

چه زمانی باید فیتر ویدئو پروژکتور را سرویس یا تعویض کنیم؟

همانند لامپ ویدئو پروژکتور، زمان مناسب برای تعویض فیلتر نیز درون دفترچه راهنمای دستگاه نوشته شده است. اما در صورتی که با این روش عمر فیلتر را پیدا نکردید، توصیه می‌شود که پس از 100 تا 300 ساعت کار پروژکتور، فیلتر آن را تعویض کنید. همچنین تمیز کردن و گردگیری فیلتر نیز بهتر است حداکثر هر سه ماه یکبار آنجام شود تا طول عمر قطعات و عملکرد دستگاه افزایش یابد. البته عمر فیلتر به فضا و محیطی که ویدئو پروژکتور درون آن قرار گرفته نیز ارتباط دارد. به عبارت دیگر هرچه یک فضا آلوده‌تر باشد و دارای گرد و غبار بیشتری باشد، فیلتر نیز باید در مدت زمان کوتاه‌تری تعویض شود. همچنین بسیاری از دیتا پروژکتورهای امروزی با نمایش پیغامی روی پرده نمایش، به کاربر اطلاع می‌دهند که زمان تعویض یا سرویس کردن فیلتر رسیده است.

در ویدئوی زیر نمونه‌ای از تمیز کردن فیلتر یک ویدئو پروژکتور نمایش داده شده است:

آیا سرویس، تعمیر یا تعویض قطعات ویدئو پروژکتور به متخصص و کارشناس نیاز دارد؟

اگرچه در بسیاری از مواقع کارهایی مانند نصب پروژکتور یا تعویض لامپ و فیلتر ویدئو پروژکتور کار چندان سختی نیست و با توجه به نکات ذکر شده خود کاربر هم می‌تواند آن را انجام دهد، اما برای تعمیر سایر قطعات و عیب یابی پروژکتور بهتر است به یک کارشناس حرفه‌ای رجوع شود. زیرا بسیاری از خرابی‌های ویدئو پروژکتور مربوط به لامپ آن نیست و یافتن منبع مشکل و تعمیر آن نیاز به تخصص بالایی دارد. به عبارت دیگر تنها زمانی که از خرابی لامپ ویدئو پروژکتور مطمئن بودید، می‌توانید به تنهایی اقدام به تعویض آن کنید. همچنین گفتنی است که حتی در برخی از ویدئو پروژکتورها پروسه تعویض لامپ کار بسیار سختی است و حساسیت بالایی دارد و تعویض آن توسط خود کاربر امکان پذیر نیست. در نتیجه همواره توصیه می‌شود برای تعمیر ویدئو پروژکتور و یافتن ایرادات و خرابی‌های آن از یک فرد متخصص کمک بخواهید و یا از مراکز تخصصی مانند وبسایت مهرآگین درخواست اعزام کارشناس نمایید تا دستگاه‌تان در محل خودتان تعمیر کنند. هزینه‌های تعمیر ویدئو پروژکتور نیز با توجه به خرابی آن تعیین می‌شود. در واقع در بسیاری از مواقع دستگاه فقط به یک سرویس ساده نیاز دارد و هیچ قطعه‌ای از آن دچار خرابی نشده است، اما برخی از مواقع نیز نیاز به تعمیر قطعات حساسی مانند پاور، برد اصلی یا اپتیک ویدئو پروژکتور است که بیشترین هزینه‌های تعمیر یا تعویض را دارند. به طور کلی می‌توان گفت حتی با وجود هزینه‌های احتمالی، هنگام خرابی ویدئو پروژکتور مراجعه به کارشناس برای تعمیر آن بهترین و مطمئن‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد.

تعمیر یا تعویض قطعات ویدئو پروژکتور به متخصص و کارشناس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *