ویدئو پروژکتور

هزینه و آموزش نصب (نصّاب) ویدئو دیتا پروژکتور خانگی، مدارس، آموزشگاه، دانشگاه، سالن همایش، کنفرانس و سمینارها

آموزش نصب ویدئو پروژکتور

یکی از چالش‌هایی که کاربران بعد از خرید ویدئو پروژکتور با آن رو به رو هستند، نصب و راه اندازی دستگاه است. دیتا پروژکتورها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع آن‌ها و کاربردی که دارند، ممکن است نصبشان نیز متفاوت باشد. برخی از پروژکتورها امکان نصب به سقف و دیوار را دارند و همچنین می‌توان با قرار دادن آن‌ها روی یک میز، تصاویر دلخواه را نمایش داد. اما برخی از پروژکتورها امکان نصب به سقف یا دیوار را ندارند. در واقع بعضی از ویدئو دیتا پروژکتورها دارای نصب ساده و راحتی هستند؛ به عنوان مثال، برای نصب یک ویدئو پروژکتور فاصله نزدیک خانگی (مانند VAVA 4K) تنها کافی است که آن را در فاصله چند سانتی متری از پرده نمایش روی میز یا زمین قرار داده، به یکی از درگاه‌های ارتباطی آن متصل شده و تصاویر یا ویدئوها را نمایش داد. در حالی برای محیط‌هایی مانند سالن همایش یا اتاق کنفرانس نمی‌توان ویدئو پروژکتور را روی میز و در فاصله نزدیک به پرده نمایش قرار داد، بلکه باید آن را با استفاده از یک پایه مناسب به سقف یا دیواری که فاصله مناسبی از پرده نمایش دارد، نصب کرد. بنابراین قبل از خرید ویدئو پروژکتور بهتر است، با توجه به کاربرد و محیطی که قرار است در آن به کار رود، محل قرارگیری دستگاه را تعیین کرده و پروژکتوری را انتخاب کرد که امکان نصب و قرارگیری در محل دلخواه را داشته باشد. به طور کلی می‌توان گفت در بسیاری از اوقات نصب ویدئو پروژکتور کار چندان راحتی نیست و ممکن است کاربر هنگام نصب با دردسرهایی رو به رو شود و در آخر هم نتواند آن طور که شاسته است دستگاه را نصب نماید. همچنین ممکن است برای نصب پروژکتور به ابزارها و وسایلی نیاز شود که به طور معمول در دسترس نیستند. به همین دلیل در برخی شرایط توصیه می‌شود که از یک کارشناس و نصاب برای نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور کمک گرفته شود. البته در مشخصات ویدئو پروژکتور ممکن است تعدادی آپشن یا ویژگی‌هایی وجود داشته باشد که نصب و راه اندازی دستگاه را برای کاربر آسان‌تر می‌کنند. در ادامه این ویژگی‌های مفید و مراحل نصب ویدئو پروژکتور را شرح خواهیم داد.

بهترین محل‌های نصب انواع ویدئو پروژکتورها

همانطور که اشاره شد، ویدئو پروژکتورهای متنوعی وجود دارد که کاربردهای مختلفشان موجب تفاوت در نصب و راه اندازی آن‌ها می‌شود. انواع مختلف ویدئو پروژکتورها عبارت‌اند از: ویدئو پروژکتورهای قابل حمل، ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی، ویدئو پروژکتورهای فاصله نزدیک، ویدئو پروژکتورهای اداری، ویدئو پروژکتورهای آموزشی و ویدئو پروژکتورهای فضای بزرگ مانند سالن همایش. ویدئو پروژکتورها را با توجه به طراحی و کاربردشان، می‌توان به سقف یا دیوار نصب کرد و یا روی یک میز یا حتی زمین قرار داد. در ادامه انواع محل‌هایی که هر کدام از این پروژکتورها می‌توانند در آن قرار بگیرند یا نصب شوند را بررسی می‌کنیم:

نصب ویدئو پروژکتورهای قابل حمل: ویدئو پروژکتورهای قابل حمل به شرایط خاصی برای نصب نیاز ندارند و از آنجایی که اندازه بسیار کوچکی دارند، می‌توان آن‌ها را روشن کرده و با فاصله دادن از دیوار یا پرده نمایش، به اندازه تصویر دلخواه رسید و سپس پروژکتور را در همان نقطه قرار داد. معمولاً برای ویدئو پروژکتورهای جیبی یا قابل حمل از پرده نمایش‌های سه پایه پرتابل استفاده می‌شود که جا به جایی آسانی دارند.

نحوه نصب ویدئو پروژکتورهای جیبی

نصب ویدئو پروژکتورهای فاصله نزدیک: اینویدئو پروژکتورها در کاربردهای متفاوتی تولید می‌شوند. اگر یک ویدئو پروژکتور فاصله نزدیک دارای رزولوشن بالایی باشد و به عنوان سینمای خانگی از آن استفاده شود، می‌توان آن را به راحتی روی یک میز یا زمین قرار داده و بدون هیج دردسری تصاویر و ویدئوهای خود را نمایش داد. ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی الترا شورت ترو به دلیل نسب پرتاب کوتاهی که دارند، مانند پروژکتورهای جیبی راحت‌ترین نصب و راه اندازی را در بین همه ویدئو پروژکتورها دارند. همچنین گفتنی است که برخی از پروژکتورهای فاصله نزدیک (مانند ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-695Wi) که برای کاربردهای آموزشی یا اداری طراحی می‌شوند، باید به دیوار یا سقف نصب شوند و نمی‌توان با قرار دادن آن‌ها روی میز تصاویر را نمایش داد.

نصب ویدئو پروژکتورهای فاصله نزدیک

نصب ویدئو پروژکتورهای خانگی: بیشتر ویدئو پروژکتورهای سینمای خانگی علاوه بر اینکه به سقف یا دیوار نصب می‌شوند، امکان قرار گیری روی یک میز یا زمین را هم دارند و اکثر کاربرانی که از این پروژکتورهای استفاده می‌کنند، ترجیح می‌دهند پروژکتور را در اتاق نشیمن خود و روی یک میز قرار دهند.

نصب ویدئو پروژکتورهای خانگی

نصب ویدئو پروژکتورهای اداری و آموزشی: شرایط نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتورهای آموزشی و اداری نیز تا حدودی مانند پروژکتورهای خانگی است. به عبارت دیگر اکثر پروژکتورهای تجاری و آموزشی به صورتی طراحی می‌شوند که با توجه به فضای یک کلاس درس یا اتاق جلسه، امکان نصب به سقف و دیوار را داشته باشند. همچنین در بسیاری از محیط‌های آموزشی مانند مدارس و آموزشگاه‌ها یا بسیاری از محیط‌های اداری با توجه به شرایط ارائه‌های پشت سرهم اداری و تجاری، بهتر است که پروژکتور به صورت ثابت به دیوار یا سقف نصب نشود؛ به همین دلیل کمپانی‌های معتبر این ویدئو پروژکتورها را با وزن سبک طراحی می‌کنند تا امکان قرارگیری آن‌ها روی یک میز وجود داشته باشد. در این صورت کاربران بعد از اتمام ارائه یا تدریس، می‌توانند به راحتی پروژکتور را با خود حمل کرده و به اتاق دیگری برده و ارائه خود را در آنجا آغاز کنند.

نصب ویدئو پروژکتورهای سالن همایش: درمحیط‌های بزرگی مانند سالن سینما، اتاق کنفرانس یا سالن همایش، نیازی به جا به جایی پروژکتور نیست؛ بنابراین بهتر است که دستگاه به صورت ثابت به سقف یا دیوار نصب شود. در نتیجه در چنین محیط‌های معمولاً محلی را برای قرارگیری ویدئو پروژکتور تعیین کرده و دستگاه را به همان نقطه نصب می‌کنند.

آموزش مرحله به مرحله انتخاب بهترین نقطه برای نصب ویدئو پروژکتور

اگرچه شیوه نصب پروژکتورها بستگی به محل نصب آن‌ها (سقف یا دیوار) دارد، اما معمولاً پایه‌های ویدئو پروژکتورهای دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند و نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. تنوع، اندازه و تحمل وزن این محفظه‌ها و پایه‌ها نیز به نوع پروژکتور بستگی دارد. البته در برخی از مکان‌ها نصب ویدئو پروژکتور به سقف (دیوار) نسبت به نصب آن به دیوار (سقف) ارجحیت دارد. اما به طور کلی ‌می‌توان گفت نحوه نصب یک ویدئو پروژکتور به دیوار تفاوت چندانی با نصب آن به سقف ندارد، بنابراین نکاتی که در ادامه بیان می‌شوند هم برای دیوار و هم سقف قابل اجرا و حتی برای تشخیص بهترین نقطه برای قرارگیری پروژکتورهای خانگی و فاصله نزدیک نیز می‌توان از این نکات استفاده کرد. اصلی‌ترین نکته در نصب ویدئو پروژکتور، انتخاب بهترین مکان برای قرارگیری آن است. در نتیجه ابتدا مراحل تشخیص بهترین نقطه برای قرارگیری ویدئو پروژکتور را شرح می‌دهیم:

1-برای اینکه بهترین نقطه برای نصب ویدئو پروژکتور را تعیین کنید، باید نگاه جزئی به اتاق داشته باشید؛ برای مثال بهتر است که محل قرار گیری پروژکتور جایی باشد که نور به صورت مستقیم به دستگاه یا پرده نمایش رو به روی پروژکتور نتابد تا تصاویری با کیفیت بالاتری داشته باشید. در نتیجه توصیه می‌شود که پنجره‌های اتاق را با پرده بپوشانید و مانع ورود نور به اتاق شوید.


2-برای نصب ویدئو دیتا پروژکتور بهتر است که به محل قرارگیری و ابعاد پرده نمایش نیز توجه داشته باشید. در واقع محل نصب پرده نمایش نیز باید با توجه به فضای اتاق و جایی که بیننده‌ها و مخاطبان می‌نشینند، تعیین می‌شود. همچنین پیشنهاد می‌شود که پرده نمایش و پروژکتور در جایی از اتاق قرار بگیرند که افراد در آن بخش از اتاق رفت و آمد ندارند.توجه به مکان مخاطبین نیز از نکات مهمی است که باید در نظر داشته باشید. بهتر است که در همان اول کار محلی را برای نصب انتخاب کنید که نور لنز پروژکتور به مخاطبان برخورد نکرده و باعث ایجاد سایه روی پرده نمایش نشود. همچنین اگر ویدئو پروژکتور سنگینی دارید، توصیه می‌شود که آن را بالای سر بیننده‌ها نصب نکنید.


3-با توجه به ارتفاعی که قصد دارید پروژکتور را نصب کنید، ارتفاع پرده نمایش را نیز انتخاب کنید. البته این مسئله بیشتر از اینکه انتخابی باشد به فضای اتاق و ابعاد آن مربوط است، اما به طور استاندارد، ارتفاع مناسبِ لبه پایینی پرده نمایش از سطح زمین را بین 60 تا 90 سانتی متر در نظر می‌گیرند.

انتخاب بهترین نقطه برای نصب ویدئو پروژکتور4-نکته دیگری که باید به آن دقت کنید، توجه به کابل‌هایی است که باید به پروژکتور متصل شوند. در حالت معمول برای استفاده از ویدئو پروژکتور، یک کابل برق (پاور) و یک کابل برای انتقال تصویر مانند HDMI یا VGA که وظیفه انتقال تصاویر از منبع به پروژکتور را برعهده دارد، نیاز است. بنابراین باید هنگام انتخاب محل نصب ویدئو پروژکتور به طول کابل‌ها و فاصله لپ تاپ یا کامپیوتر با پروژکتور دقت داشته باشید. البته برخی از ویدئو پروژکتور امکان اتصال به صورت وایرلس و با استفاده از وای فای را نیز دارند که در این صورت دیگر نیازی به استفاده از کابل‌های دست و پاگیر نخواهد بود.

نحوه تعیین فاصله ویدئو پروژکتور تا پرده نمایش با استفاده از نسبت پرتاب

پس از این مراحل نوبت به مرحله اصلی یعنی تعیین فاصله ویدئو پروژکتور از پرده نمایش می‌رسد. در مشخصات همه ویدئو پروژکتورها، یک ویژگی به نام throw ratio یا همان نسبت پرتاب وجود دارد. نسبت پرتاپ مشخص می‌کند که اگر پروژکتور را در فاصله مشخصی از پرده نمایش قرار دهیم، سایز تصویر تولیدی چقدر خواهد بود. در نتیجه باید دیتا پروژکتور را با توجه به سایز پرده نمایش و ابعادی که می‌خواهید تصویرتان به آن اندازه باشد، از پرده یا دیوار رو به رو فاصله دهید. اکثر ویدئو پروژکتورهایی که در سایت مهرآگین موجود هستند، دارای جدولی می‌باشند که ابعاد تصویر را در فاصله‌های مشخصی نشان می‌دهد؛ اما خود کاربر نیز می‌تواند با محاسبات ساده‌ای فاصله مورد نیاز برای رسیدن به ابعاد تصویر دلخواهش را حساب کند. برای اینکار از یک فرمول راحت استفاده می‌شود که نیازمند به داشتنعرض پرده نمایش و نسبت پرتاب است. به عبارت دیگر این فرمول عبارت است از: نسبت پرتاب x عرض پرده نمایش. لازم به ذکر است که عرض پرده می‌تواند به متر، سانتی متر یا اینچ باشد. برای مثال اگر یک پرده نمایش با ابعاد 100 اینچ داشته باشیم و نسبت پرتاب ویدئو پروژکتور در محدوده 1.2:1 تا 2.4:1 باشد، می‌توان پروژکتور را در فاصله‌ای بین 120 تا 240 اینچ ( سه تا شش متر) از پرده نمایش قرار داد.

پس از انجام تمام مراحل بالا و تعیین محل نصب ویدئو پروژکتور، بهتر است که قبل از نصب یک تست تصویر نیز انجام دهید. در حقیقت حتی پس از تشخیص فاصله مناسب ویدئو پروژکتور از پرده نمایش، ممکن است تصویر در آن فاصله به صورت دلخواه نمایش داده نشود. در واقع هرچه ویدئو پروژکتور به پرده نمایش نزدیک‌تر باشد، تصویر حاصله کوچک‌تر است اما دارای کیفیت بیشتری است و هرچه پروژکتور از پرده دورتر باشد، با اینکه تصویر بزرگتری تولید می‌کند اما تصویر حاصله شفافیت و وضوح قبل را ندارد. بنابراین برای اطمینان توصیه می‌شود در محدوده بدست آمده، تصویر ویدئو پروژکتور را تست کرد تا بهترین محل برای نصب دستگاه مشخص شود.

تعیین ارتفاع پروژکتور نسبت به لبه بالایی پرده نمایش

یکی دیگر از مراحل مهم نصب ویدئو پروژکتور، پیدا کردن ارتفاع مناسب پروژکتور نسبت به پرده نمایش است. در ویدئو پروژکتورها، تصویر به طور دقیق رو به روی مرکز لنز قرار نمی‌گیرد. دلیل این امر این است که کاربران مجبور نشوند ویدئو پروژکتور را در وسط پرده نمایش قرار دهند تا خود پروژکتور نیز مانع دیدن تصویرِ روی پرده نشود و امکان قرار دادن دستگاه در پایین یا بالای پرده نمایش وجود داشته باشد. بنابراین این ویژگی باعث می‌شود که بتوان ویدئو پروژکتور را به سقف یا دیوار و بالاتر از پرده نمایش نصب کرد و یا آن را روی زمین و در پایین پرده نمایش قرار داد. حال برای اینکه میزان ارتفاع مناسب ویدئو پروژکتور از لبه بالایی یا پایینی پرده نمایش را محاسبه کنیم به مشخصه‌ای به نام OFFSET نیاز خواهیم داشت. زمانی که افست یک پروژکتور صفر باشد، یعنی تصویر آن پروژکتور دقیقاً روبروی مرکز لنز قرار می‌گیرد و همانطور که گفته شد، باید ویدئو پروژکتور را با فاصله مشخصی درست در مرکز پرده نمایش قرار دهیم. همچنین اگر Offset مثبت باشد، به معنی این است که تصویر بالاتر از لنز پروژکتور قرار می‌گیرد و اگر منفی باشد عکس این عمل اتفاق خواهد افتاد. معمولاً برای نصب دیتا ویدئو پروژکتورها افست مثبت را در نظر می‌گیرند، زیرا هنگام نصب ویدئو پروژکتور به سقف، آن را به صورت معکوس نصب می‌کنند. البته برخی از ویدئو پروژکتورها پیشرفته‌تر دارای افست متغییر هستند. در واقع به این ویژگی لنز شیفت نیز می‌گویند؛  برای مثال ممکن است در کاتالوگ یک ویدئو پروژکتور سینمای خانگی میزان افست یا لنز شیفت عمودی را -/+50 درصد ببینید. این میزان افست به معنی این است که تصویر نسبت به حالت افست صفر می‌تواند تا پنجاه درصد بالاتر یا پایین‌تر از لنز قرار بگیرد. اکثر ویدئو پروژکتورها تنها دارای لنز شیف عمودی هستند اما بعضی از دستگاه‌های مدرن و حرفه‌ای علاوه بر لنز شیفت عمودی دارای لنز شیفت افقی نیز می‌باشند. در این پروژکتورها می‌توان محل قرارگیری تصویر نسبت به لنز را با استفاده از اهرم تغییر Offset لنز مشخص کرد. اما اگر در یک ویدئو پروژکتور امکان جا به جایی تصویر وجود نداشت و افست پروژکتور ثابت بود، باید از یک فرمول ساده برای پیدا کردن ارتفاع مناسب ویدئو پروژکتور نسبت به پرده نمایش استفاده کرد. این فرمول عبارت است از: ارتفاع پرده نمایش x درصد افست = فاصله لنز از بالا یا پایین مرکز تصویر. برای مثال اگر درصد افست یک ویدئو پروژکتور 50 درصد باشد و ارتفاع پرده نمایش هم 2 متر باشد، فاصله لنز از بالا یا پایین لنز می‌بایست 1 متر باشد. به عبارت دیگر؛ یعنی پروژکتور باید در نقطه‌ای قرار بگیرد که نسبت به مرکز پرده نمایش بین 1 متر از پایین یا 1 متر از بالای آن قرار داشته باشد. برای بدست آوردن افست افقی نیز می‌توان از این فرمول استفاده کرد و تنها تفاوت آن این است که بجای ارتفاع پرده نمایش باید عرض پرده نمایش در فرمول قرار بگیرد. البته پیشنهاد می‌شود که اگر از افست عمودی استفاده کردید دیگر از افست افقی استفاده نکنید، زیرا ممکن است موجب بر هم خوردن تنظیمات شود. در واقع بجای اندازه گیری افست افقی، بهتر است فاصله مرکز پرده نمایش تا دیوار کناری را اندازه گرفته و سپس پروژکتور را نیز دقیقاً در آن فاصله از دیوار کناریش قرار دهید. در نهایت باید گفت که اگر به افست دقت نشود و اختلاف ارتفاع پروژکتور با پرده نمایش نادیده گرفته شود، ممکن است کاربر مجبور شود بعد از نصب ویدو پروژکتور به سقف یا دیوار، کمی آن را کج کند تا تصویر به صورت دقیق روی پرده نمایش، نشان داده شود که در این صورت نصب ویدئو پروژکتور به درستی انجام نشده است.

آموزش نصب ویدئو پروژکتور به سقف یا دیوار با استفاده از پایه

اکنون نوبت به مرحله پایانی و نصب ویدو پروژکتور به دیوار یا سقف می‌رسد. برای اینکار باید از یک پایه مناسب استفاده شود. پایه ویدئو پروژکتور یکی از لوازم جانبی ضروری است که انواع متفاوتی دارد و باید آن را با توجه به نوع ویدئو پروژکتور و همچنین دیوار یا سقف بهترین را انتخاب کرد. به عنوان مثال اگر قصد نصب ویدئو پروژکتور به یک سقف کاذب را دارید، حتماً باید از پایه‌ی مناسب این روش استفاده کنید تا توانایی تحمل وزن پروژکتور را داشته باشد. پس از انتخاب پایه مناسب، باید آن را به دو بخش تقسیم کرده و یک قسمت را به پروژکتور و یک قسمت را به سقف متصل کنید. به عبارت دیگر برای نصب پایه ویدئو پروژکتور باید صفحه و قلاب پایه را از هم جدا کنید. سپس پروژکتور را برگردانید و قلاب پایه را به قسمت‌های مخصوص تعبیه شده در زیر پروژکتور پیچ کنید. همچنین می‌بایست صفحه نگهدارنده پایه را با پیچ و رولپلاک به سقف نصب کرده و سپس این دو قسمت را به یکدیگر متصل کنید. البته برخی از پایه‌ها مانند پایه های برقی، جدا پذیر نیستند و فقط کافی است آن‌ها را به سقف متصل کرد و پروژکتور را در قسمت مخصوص قرار داد. همچنین پیشنهاد می‌شود برای محافظت بیشتر از ویدئو پروژکتور از یک باکس محافظ استفاده شود. همچنین از آنجایی که ویدئو پروژکتور دارای ساختار حساسی است و ممکن است در اثر نوسانات ولتاژ آسیب ببیند، بهتر است جهت اتصال کابل برق به پروژکتور از محافظ استفاده شود.

ویژگی‌هایی که نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور را آسان‌تر می‌کنند

در مشخصات ویدئو پروژکتورها ممکن است تعدادی ویژگی و آپشن باشد که کار نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور را آسان‌تر کند. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

نسبت پرتاب کوتاه: اگر ویدئو پروژکتوری دارای نسبت پرتاب کوتاه باشد یا اصطلاحاً یک ویدئو پروژکتور الترا شورت ترو باشد، می‌توان آن را در فاصله بسیار نزدیک به پرده نمایش قرار داد و مشکلاتی از قبیل افتادن نور لنز به چشم ارائه دهنده و ایجاد سایه او یا مخاطبین روی پرده نمایش، به دلیل فاصله زیاد پروژکتور از پرده، از بین خواهند رفت.

بزرگنمایی: با وجود بزرگنمایی یا زوم اپتیکال در ویدئو پروژکتورها می‌توان پروژکتور را در فاصله نزدیک‌تر به پرده نمایش قرار داد و اندازه تصویر را بدون اینکه از کیفیت آن کاسته شود، تنظیم کرد. البته برخی از پروژکتورها دارای زوم دیجیتال هستند اما هنگام استفاده از آن، از وضوح تصویر کاسته می‌شود. به همین دلیل معمولاً پیشنهاد می‌شود که اگر پروژکتور شما زوم اپتیکال ندارد، فاصله آن با پرده را به نحوی انتخاب کنید که مجبور به استفاده از زوم دیجیتال نشوید.

تصحیح زاویه تصویر (کیستون): ویژگی دیگری که می‌تواند بسیار مفید و با اهمیت باشد، تصحیح زاویه تصویر یا کیستون است. در واقع گاهی از اوقات به دلیل فاصله گرفتن بیش از حد پروژکتور از مرکز پرده نمایش به صورت افقی یا عمودی، ممکن است تصویر تولیدی از پروژکتور دچار اعوجاج شود و به صورت کاملاً مربع یا مستطیل نمایش داده نشود. در این مواقع معمولاً تصویر ناقص و به شکل ذوزنقه خواهد بود، اما با استفاده از قابلیت کیستون (KeyStone) می‌توان به صورت نرم افزاری تصویر را به حالت اصلی خود برگرداند و آن را به صورت کامل نمایش داد. بعضی از پروژکتورها از تصحیح زاویه خودکار برخوردارند، اما برخی از پروژکتورها دیگر دارای کیستون دستی هستند و خود کاربر باید زاویه تصویر را تصحیح کند. همچنین گفتنی است که کیستون هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی وجود دارد. البته از آنجایی که تصاویر بیشتر به صورت عمودی دچار اعوجاج می‌شوند، بسیاری از ویدئو پروژکتورها تنها دارای کیستون عمودی هستند. ازآنجایی که کیستون یک عمل نرم افزاری است و ممکن است باعث کاهش کیفیت تصویر شود، پیشنهاد می‌شود لنز ویدئو پروژکتور را همتراز با فریم پرده نمایش قرار دهید تا مجبور به استفاده از کیستون نشوید. در هر صورت اگر مجبور به استفاده از کیستون شدید می‌توانید با مراجعه به تنظیمات KeystoneV/H پروژکتور زاویه تصویر را اصلاح کنید و یا با استفاده از نوار لغزنده روی پروژکتور این کار را انجام دهید. لازم به ذکر است که برندهای اپسون و پاناسونیک علاوه بر Keystone، دارای امکان تغییر چهار گوشه تصویر از طریق منوی Quick Corner هستند. با این امکان، شما می توانید گوشه های تصویر را به دلخواه خود جابجا نمایید تا اندازه تصویر  به حالت دلخواه شما تبدیل شود؛ اما استفاده زیاد از این قابلیت نیز باعث افت کیفیت تصویر پروژکتور و ایجاد سایه در اطراف تصویر می‌شود.

نکته: همانطور که قبل‌تر هم اشاره شد، انتخاب محل مناسب برای نصب ویدئو پروژکتور اولین و بهترین کار برای داشتن یک تصویر ایده‌آل است. به عنوان نمونه اگر وسط پرده نمایش را به صورت دقیق مشخص کنید و سپس فاصله مرکز پرده نمایش تا دیوار کناری را محاسبه کنید، می‌توانید دیتا پروژکتور را نیز دقیقاً در همان فاصله از دیوار کناریش قرار دهید و دیگر مجبور به استفاده از کیستون نباشید و کیفیت تصویر نیز کاهش پیدا نکند.

نصب ویدئو پروژکتور توسط کاربر بهتر است یا نصّاب؟

اگرچه با توضیحات کاملی که در این مقاله ارائه شد، هر فردی می‌تواند ویدئو پروژکتور خود را نصب کند، اما باز هم در هنگام نصب ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که کاربر به تنهایی قادر به رفع آن‌ها نباشد. همچنین بسیاری از ابزارهایی که برای نصب ویدئو پروژکتور به سقف یا دیوار مورد نیاز است، هر فردی به طور معمول ندارد و فقط یک نصاب حرفه‌ای از آن‌ها استفاده می‌کند. تعدادی از ابزارهای مورد نیاز برای نصب ویدو پروژکتور عبارت‌اند از: دریل با انواع مته، پیچ گوشتی و چهارسو، متر و  تراز، پیچ و رولپلاک، چکش، آچار اِلِن، سیم چین و انبردست، چسب برق، بست کمربندی و غیره. علاوه بر آن کابل کشی یکی از کارهایی است که به تجربه بالا نیاز است. هرچه کابل‌ها کمتر در معرض دید باشند بهتر است. بنابراین بهتر است یک نصاب کاربلد و حرفه‌ای این کار را انجام دهد تا با یک داکت کشی تمیز علاوه بر اینکه کابل‌ها از دست و پا جمع می‌شوند، امکان آسیب رسیدن به آن‌ها نیز کمتر شود. در نتیجه از آنجا که نصب ویدئو پروژکتور و همچنین پرده نمایش کار زمان‌بر و پیچیده‌ای است، توصیه می‌شود هر قدر هم فنی هستید از یک کارشناس و نصاب برای نصب ویدئو پروژکتور کمک بخواهید. دستمزد و هزینه یک نصاب نیز بستگی به حرفه‌ای بودن و تجربه فرد دارد، اما در هر صورت پرداخت یک مقدار هزینه برای یک نصب سالم و تمیز منطقی به نظر می‌رسد.

سخن پایانی

در نهایت پس از نصب ویدئو پروژکتور به سقف یا دیوار می‌توانید با استفاده از ریموت کنترل آن تنظیمات تصویر را انجام دهید، برای سرعت بخشیدن به کارتان بهتر است ابتدا به تنظیم تصویر بپردازید و سپس به سراغ تنظیماتی مانند زوم یا لنز و فوکوس و … بروید. همچنین کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که از کابل HDMI برای انتقال تصویر با بهترین کیفیت استفاده شود، اما برخی از کاربران از کابل‌های دیگری مانند VGA، کامپوننت و کامپوزیت که معمولا برای سیستم های قدیمی کاربرد دارند، استفاده می‌کنند. یکی از دلایل این کار این است که ممکن است پورت HDMI در درگاه‌های ارتباطی ویدئو پروژکتور موجود نباشد. همچنین قیمت کابل‌های HDMI زیاد است و ممکن است فرد به کابلی با طول بالا نیاز داشته باشد که باعث افزایش هزینه‌های وی می‌شود؛ در نتیجه موجب می‌شود فرد ترجیح بدهد که از کابل دیگری استفاده کند. ویژگی‌های دیگری نیز می‌توانند در هنگام نصب ویدئو پروژکتور در نظر گرفته شوند. رزولوشن، روشنایی پروژکتور و میزان روشنایی محیط، نسبت ابعاد تصویر و … از جمله ویژگی‌هایی هستند روی ابعاد تصویر و کیفیت آن و فاصله پروژکتور از پرده نمایش تاثیر می‌گذارند. در نتیجه همانطور که گفته شد برای یک نصب ایده‌آل می‌توانید از نصاب درخواست کنید اما اگر خودتان قصد نصب ویدئو پروژکتور را دارید توصیه می‌شود تمام نکات گفته شده مورد توجه قرار دهید.

در ویدئوی زیر نحوه نصب ویدئو پروژکتور با پایه به سقف نمایش داده شده است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *